Το όνειρό του από παιδάκι ήταν να μπορέσει κάποια στιγμή να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας όχι μόνο ήρθε στο Ρίο, αλλά τη Δευτέρα (15/8, 20.00) μπαίνει στον τελικό των κρίκων ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο!

Ο άρχοντας των κρίκων, που έχει κατακτήσει κάθε μεγάλη διοργάνωση στην οποία συμμετείχε την τελευταία διετία (ένα παγκόσμιο και τρία πρωταθλήματα Ευρώπης) είχε χάσει μόνο στο test event του Ρίο από τον εθνικό ήρωα εδώ στη Βραζιλία Αρτούρ Ζανέτι.

Ομως ο κίνδυνος δεν είναι τόσο από αυτόν που μπήκε τελικά 5ος στον τελικό, όσο από δύο Κινέζους: τον Γιανγκ Λιου, που πέρασε πρώτος στον τελικό με 15.900 β., και τον Χάο Γιου, που με 15.800 β. ήταν τρίτος στον προκριματικό πίσω από τον Πετρούνια (15.833 β.).

ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ, «Θα είναι ένας πολύ δύσκολος τελικός και ο πιο σκληρός θα κερδίσει. Είμαι έτοιμος και ειλικρινά θα δείτε άλλον Λευτέρη στον τελικό» μάς προειδοποίησε ο πρωταθλητής μας που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί μέχρι πού μπορεί να φτάσει δεδομένου ότι είχε κάνει σχεδόν το τέλειο πρόγραμμα στον προκριματικό. Ακόμα και το βηματάκι στην έξοδο, το έκανε γιατί ήξερε ότι είχε μπει σίγουρα με υψηλή βαθμολογία στον τελικό και δεν ήθελε να ρισκάρει κάποιο παραπάνω βήμα που θα τον έβγαζε από την πρώτη τριάδα». «Δεν σας κρύβω ότι υπήρχε πίεση μέχρι να τελειώσει ο προκριματικός, αλλά τώρα είμαι πολύ πιο απελευθερωμένος. Αυτό θα με βοηθήσει ιδιαίτερα στο να είμαι ακόμα πιο συγκεντρωμένος στον τελικό, πράγμα απαραίτητο» είπε ο πρωταθλητής μας μετά την πρόκρισή του στον τελικό και συνέχισε:

«Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά είμαι έτοιμος και αισιόδοξος. Οι αντίπαλοί μου είναι υπολογίσιμοι, τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και οι δύο Κινέζοι, και αναμένεται ένας μεγάλος τελικός» πρόσθεσε ο Λευτέρης Πετρούνιας που θα έχει τη συμπαράσταση όλης της οικογένειάς του.

ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. Οχι μόνο της βιολογικής, αλλά και της γυμναστικής, αφού δεν αποχώρησαν από το Ρίο, παρότι ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους, τόσο ο Βλάσης Μάρας όσο και η Βασιλική Μιλούση, που ανυπομονούν να χειροκροτήσουν τον καλό τους φίλο γιατί όχι και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς ξέρει τις δυνατότητες και τη φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Λευτέρης, αλλά δεν θέλει να ασχολείται με τη λέξη μετάλλιο και το χρώμα του.

«Προσωπικά με ενδιαφέρει ο Λευτέρης να είναι καλά και όλα τα άλλα θα έρθουν» λέει.

Λένε ότι μια φωτογραφία είναι 1.000 λέξεις και πέρυσι στη Γλασκώβη στο Παγκόσμιο η φωτό που έκανε τον γύρο του κόσμου ήταν αυτή λίγο πριν από την απονομή, όπου ο Λευτέρης ήταν όλο χαμόγελα περιμένοντας να φορέσει το χρυσό στον λαιμό του και βρισκόταν ανάμεσα στους δύο εμβρόντητους Κινέζους που κοιτούσαν αποσβολωμένοι τον ηλεκτρονικό πίνακα προσπαθώντας να καταλάβουν από πού τους ήρθε.

Μακάρι η ίδια φωτογραφία να βγει από το συρτάρι τη Δευτέρα το βράδυ.