Εχουν κατακτήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ έξι φορές. Τον αντίστοιχο της Μπουντεσλίγκα, πέντε φορές και στην Ισπανία άλλες τέσσερις. Εχουν σηκώσει το Σκουντέτο πέντε φορές, ενώ έχουν κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα στη Γαλλία. Εχουν στεφθεί επίσης τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης και συνολικά έχουν συμμετάσχει σε ημιτελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης 19 φορές.

Αν μετρηθούν όλοι οι εγχώριοι και ευρωπαϊκοί τίτλοι τους, τότε φτάνουν τον αριθμό 74.

Πρόκειται για τα κατορθώματα των γκαλάκτικος της προπονητικής που ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζουμε στο εξής το ποδόσφαιρο. Το πλουσιότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών, η Πρέμιερ Λιγκ 2016-2017 αρχίζει το Σαββατοκύριακο, και αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι γνωστοί τύποι με τα κοντά παντελονάκια που οργώνουν το γρασίδι και κάνουν περίτεχνες ενέργειες, αλλά οι μοχθηροί κοστουμάτοι που κάθονται στον πάγκο.

Πεπ Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι), Ζοζέ Μουρίνιο (Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αντόνιο Κόντε (Τσέλσι), Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και Αρσέν Βενγκέρ (Αρσεναλ) αποτελούν την ντριμ τιμ των προπονητών. Κοντά τους, η γριά αλεπού και πρωταθλητής Κλάουντιο Ρανιέρι (Λέστερ) και ο εμμονικός με τη φυσική κατάσταση των παικτών του και ταχέως ανερχόμενος Μαουρίσιο Ποτσετίνο (Τότεναμ).

Και οι επτά είναι υπέροχοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ. Εντονες προσωπικότητες με ξεχωριστό αγωνιστικό στυλ και προσέγγιση του κάθε αγώνα, της αντιμετώπισης του Τύπου αλλά και των ποδοσφαιριστών τους. Τα ταμπλόιντ έχουν στήσει πάρτι για τις δυνάμει ίντριγκες που θα δημιουργηθούν εν μέσω της σεζόν. Ηδη η πρώτη ίντριγκα είναι εν εξελίξει μεταξύ της σκανδαλοθηρικής «Σαν» και του Γιούργκεν Κλοπ, λόγω της άρνησης του τελευταίου να μιλήσει ξανά στην εφημερίδα για το δημοσίευμά της για την προσωπική ζωή του ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ντέγιαν Λόβρεν.

Στο εξής δεν θα λέμε «το ντέρμπι του Μάντσεστερ» αλλά «η αναμέτρηση του Μουρίνιο με τον Γκουαρντιόλα». Και κάθε εβδομάδα θα έχουμε και άλλη κόντρα προπονητών.

Για καθέναν από τους επτά υπέροχους η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι μια πρόκληση στην καριέρα του.

Το μεγαλύτερο βάρος καλείται να σηκώσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς μέχρι σήμερα τον κατηγορούσαν ότι αναζητούσε την ευκολία στα πόδια του Μέσι και στην κυριαρχία της Μπάγερν στη Γερμανία. Ο εριστικός Μουρίνιο είχε ρίξει πέρυσι τα πρώτα τροχιοδεικτικά πυρά στον Γκουαρντιόλα, πιθανόν γιατί διέβλεπε το μέλλον, δηλώνοντας: «Ισως πάω σε μια χώρα όπου ο φροντιστής μπορεί να είναι προπονητής και να κατακτήσει τον τίτλο».

ΓΝΩΣΤΗ ΚΟΝΤΡΑ. Οσα έχουν προηγηθεί μεταξύ Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα στα δύο χρόνια συνύπαρξής τους στην Πριμέρα Ντιβισιόν (2010-2012) παραμένουν πυορροούσα πληγή στις σχέσεις τους. Εχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες, ενώ ο Γκουαρντιόλα δεν έχει ξεχάσει την επίθεση του Μουρίνιο στον φίλο και βοηθό του Τίτο Βιλανόβα, τον οποίο τραυμάτισε στο μάτι με το δάχτυλό του.

Η ένταση στις σχέσεις των δύο ανδρών δεν πρόκειται να καταλαγιάσει και σε αυτό θα συμβάλουν τα δημοσιεύματα του Τύπου, που θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να την ενισχύσουν.

Ο Μουρίνιο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς και με τον Αρσέν Βενγκέρ τον οποίο κάποτε είχε αποκαλέσει ηδονοβλεψία, ενώ συνεχώς του υπενθυμίζει πόσα χρόνια έχει να πάρει πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Ο Κόντε δεν έχει προς το παρόν αντιπαραθέσεις. Ωστόσο, ο ευέξαπτος χαρακτήρας του και το πάθος του για τη νίκη που ξεπερνά ακόμα και αυτό των Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα, αποτελούν συστατικά τα οποία προμηνύουν συγκρούσεις.

Οι λόγοι για τους οποίους πρώτη φορά στην ιστορία το ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου συγκεντρώθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ οι επτά από τους δέκα κορυφαίους προπονητές του κόσμου (πλην των Λουίς Ενρίκε, Κάρλο Αντσελότι και Ντιέγο Σιμεόνε) είναι δύο. Πρώτον, το χρήμα αφού η Πρέμιερ Λιγκ έχει μετατραπεί σε χρυσωρυχείο με την ενεργοποίηση της νέας συμφωνίας από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεύτερον, γιατί ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και αποτελεί πρόκληση για τους ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν στο κόκκινο.

Το Α και το Ω. Το παραδέχτηκε ο Αντόνιο Κόντε όπως και στην περυσινή παρουσίασή του, ο Γιούργκεν Κλοπ. Οι σύλλογοι έχουν πεισθεί πως ο προπονητής είναι το Α και το Ω στην επιτυχία μιας ομάδας. Σε έναν βαθμό, ασφαλώς έχουν δίκιο. Ωστόσο μέχρι πρόσφατα ίσχυε και το κλισέ πως οι πλούσιοι είναι αυτοί που κυριαρχούν, μέχρι τη στιγμή που οι Αλεπούδες της Λέστερ πήγαν στο παζάρι.

Το πείραμα με τους ακριβοπληρωμένους προπονητές θα θεωρείται επιτυχημένο αν για παράδειγμα ο Μουρίνιο επαναφέρει τη Γιουνάιτεντ σε επίπεδο Φέργκιουσον ή ο Γκουαρντιόλα κατακτήσει τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ ή σε Τσάμπιονς Λιγκ. Για φανταστείτε το πρωτάθλημα να το πάρει φέτος η Γουέστ Χαμ του Μπίλιτς ή η Εβερτον του Κούμαν!