Ετοιμες να γράψουν Ιστορία η Κατερίνα Νικολαΐδου με τη Σοφία Ασουμανάκη που συμμετέχουν σήμερα (17.04) στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών.

Τα δύο κορίτσια, τα οποία έχουν μπει ήδη στα έξι κορυφαία πληρώματα του κόσμου, είναι ικανά να κάνουν την υπέρβαση και να φέρουν ένα μετάλλιο στην Ελλάδα. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι πέρασαν με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο – από τα έξι πληρώματα – στον τελικό.

Λίγο αργότερα η Ελλάδα θα έχει τη χαρά και την τιμή να έχει μια ακόμα συμμετοχή σε τελικό με την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου (Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος, Γιάννης Πέτρου και Παναγιώτης Μαγδανής) κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα (17.44).

Πριν από τους δύο τελικούς, στις 15.00, η βαριά τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου (Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Χρήστου, Διονύσης Αγγελόπουλος) θα προσπαθήσει να μπει στον τελικό της κατηγορίας της, καθώς και χθες είχαμε νέα αναβολή (δεύτερη μέσα σε τέσσερις μέρες) λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στη λίμνη Λαγκόα ντι Φρέιτας.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ματ Σμιθ, υπάρχει πιθανότητα να γίνει χρήση της πρόσθετης μέρας και να πάει όλο το πρόγραμμα ένα εικοσιτετράωρο πίσω, με αποτέλεσμα να τελειώσει την Κυριακή αντί για το Σάββατο όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑΔΗ. Το τέλος ενός μύθου. Αποκλεισμός – σοκ και άδοξο φινάλε (δεν το άξιζε) στην πλούσια καριέρα του Ηλία Ηλιάδη, που αποχωρεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με δύο μετάλλια (χρυσό το 2004 και χάλκινο το 2012) σε τέσσερις συμμετοχές. Ο πρόωρος αποκλεισμός του από τον Κινέζο Τσενγκ μόλις στα 43” περνάει στην Ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο τζούντο, πικραίνοντας αφάνταστα τον Ηλία που δεν ονειρευόταν τέτοιο τέλος στην καριέρα του.

Μεγάλη επιτυχία για τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μέτρων μεικτής ατομικής με χρόνο 1.59”33  και βρέθηκε 9ος στη σειρά σε ένα αγώνισμα όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Φελπς και ο Λόχτι!

Φυσιολογικός ο αποκλεισμός της Κατερίνας Κοντοχριστοπούλου στο ξίφος ασκήσεως η οποία έκανε υπέρβαση φτάνοντας ώς εδώ. Αποκλεισμός και για τον Απόστολο Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο.

ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ θέλει απόψε (19.02) να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βαζαίου και να περάσει στα ημιτελικά των 50 μ. ελεύθερο. Επίσης έχουμε ιστιοδρομίες στα Finn (Μιτάκης), στα RSX (Κοκκαλάνης και Σκαρλάτου), στα Nacra 17 (Μπεκατώρου – Πατενιώτης) και στα 470 (Καγιαλής – Μάντης).