Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες φαίνεται να ανοίγει μέτωπο ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και την ΕΠΟ. Τι συνέβη πάλι; Η αναδιάρθρωση των δικαιοδοτικών οργάνων χαρακτηρίζεται σε επιστολή που έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού «πραξικοπηματική και παράνομη», ενώ ήδη ενημερώθηκαν FIFA, UEFA και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Είναι ξεκάθαρο ότι μολονότι ο Κοντονής βρίσκεται στο Ρίο και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις προσπάθειες των ελλήνων αθλητών, ενημερώνεται για τα καθέκαστα στον πολύπαθο ποδοσφαιρικό χώρο, περίπου 10 ημέρες πριν από την καθορισμένη έναρξη της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα, στην επιστολή του ο Σταύρος Κοντονής αναφέρει πως «η ΕΠΟ προχώρησε στην αναδιάρθρωση των πειθαρχικών της οργάνων, εκτιμώντας προφανώς ότι η απουσία μου στο εξωτερικό θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει ανελέγκτως τις παρανομίες που από καιρό σχεδίαζε». Η ευθεία απειλή είναι πως δεν θα αρχίσει κανένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μέχρι «την τελική εκκαθάριση της παρούσας κατάστασης».

Αρα, έχουμε ένα επεισόδιο που άγνωστο είναι πού θα βγάλει. Γιατί πολλά μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε, αλλά όχι ότι ο Κοντονής δεν εννοεί όσα λέει.

Ρίο

Τι δεν βλέπουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δη στις απονομές; Κανέναν έλληνα παράγοντα να δίνει τα μετάλλια. Εχει την εξήγησή του το γεγονός. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν έχει Αθάνατο και έτσι στερείται της συγκεκριμένης τιμής. Βλέπετε, η διαδικασία καθυστέρησε πολύ και χάσαμε τις προθεσμίες.

Μανωλάς

Ολοι γνωρίζουν και παραδέχονται την αλματώδη εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια. Και εδώ μιλάμε για εκτόξευση, βλέποντας το ενδιαφέρον ομάδων – κολοσσών για την απόκτησή του. Δεν πρόκειται μόνο για αγγλικούς συλλόγους, αλλά και για τη σπουδαία Μπαρτσελόνα. Ναι, σύμφωνα με τον καταλανικό Τύπο, η Μπάρτσα συμφώνησε να δανείσει τον Βερμάελεν στη Ρόμα με την προϋπόθεση ότι θα έχει τον πρώτο λόγο σε πιθανή μετακίνηση του Μανωλά. Γρήγορος, αλτικός, ικανός στο man-to-man, γιατί να μη συγκαταλέγεται ο Κώστας στους καλύτερους;

ΑΕΚ

Στα Τρίκαλα δόθηκε η ευκαιρία στους Αλμέιδα και Πατίτο να πάρουν χρόνο συμμετοχής μήπως και αποκτήσουν ρυθμό. Αμφότεροι έχουν ανάγκη τα παιχνίδια, γιατί δείχνουν αρκετά πίσω, ο δε υψηλόσωμος κυνηγός και με αρκετά κιλά. Τα γκολ που πέτυχαν στο φιλικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Κετσπάγια ασφαλώς θα βοηθήσουν. Ο καλός Αλμέιδα σε ένα πρωτάθλημα του δικού μας βεληνεκούς μπορεί, έστω και αν τρέχει λίγο, να βάλει αρκετά γκολ. Διαψεύδοντας έτσι τα άσχημα στατιστικά του κατά την τελευταία διετία.

Αγγελος

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Ο Βλαχόπουλος το διέπραξε τον περασμένο Ιούνιο, όταν με γκολ στη λήξη έδωσε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Χθες, με γερό σουτ στο φινάλε κράτησε αήττητη την εθνική μας ομάδα πόλο στο Ρίο. Το λέει η καρδιά του. Φύλακας-άγγελος, αν και το συγκρότημα του Βλάχου πρέπει να φτάσει επιτέλους σε μια μεγάλη νίκη.