Η καταιγίδα που είχε ξεσπάσει από το πρωί στο Ρίο είχε αρχίσει να καταλαγιάζει την ώρα του αγώνα πόλο της Ελλάδας με την Ουγγαρία. Αλλά εκεί ήρθε ο… κεραυνός του Αγγελου Βλαχόπουλου στο φινάλε της επίθεσης της Eθνικής (1”) και ενώ έμεναν συνολικά άλλα 5” για το τέλος, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κρατήσει τον χρυσό βαθμό κόντρα στους Ούγγρους (8-8).

Ενα γκολ που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό σε έναν όμιλο – φωτιά που έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο με τις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια κόντρα στη διοργανώτρια Βραζιλία και την πάντα σκληροτράχηλη Αυστραλία θα είναι, στη χειρότερη περίπτωση, δεύτερη στον όμιλο.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΣΙΝΑ!. «Μακάρι να μας δώσει κάτι καλό αυτό το γκολ. Απλά εκείνη τη στιγμή είδα τον χρόνο, έμενε ένα δευτερόλεπτο και έπρεπε να σουτάρω. Δεν έχει σημασία ποιος έβαλε το γκολ, αλλά να κερδίζει η ομάδα και νομίζω είχαμε τα φόντα να νικήσουμε» παραδέχτηκε στην «Ομάδα» ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής, τα ματιά του οποίου αλλά και των συμπακτών του (αλλά και των Ούγγρων) είχαν πρηστεί λίγο και έτσουζαν, αφού αναγκάστηκαν να κολυμπάνε σε καταπράσινα νερά λες και έπαιζαν στον Αμαζόνιο!

Η απότομη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα της ολυμπιακής πισίνας Μαρίας Λενκ, όπως ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι που έκαναν κατάχρηση χλωρίου για να σκοτώσουν τα μικροβακτηρίδια!

«Εχουμε πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα και σύντομα το χρώμα αναμένεται να γίνει πάλι μπλε. Η υγεία των αθλητών δεν βρίσκεται σε απολύτως κανέναν κίνδυνο. Κάναμε πολλές δοκιμές και εγγυόμαστε ότι πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις. Ζητούμε συγγνώμη. Είναι θέμα αλκαλικότητας. Παρεμβαίνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι ήδη από σήμερα τα πάντα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα» τόνισαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ. «Μας ικανοποιεί το ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι πήραμε την ισοπαλία. Θα ήταν άδικο αν φεύγαμε ηττημένοι. Αν όμως θέλουμε να προχωρήσουμε, δεν πρέπει ούτε να πετάμε στα σύννεφα ούτε να απογοητευόμαστε. Ναι, είναι θετικό που κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε τόσο μεγάλες ομάδες, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε και να τις κερδίζουμε» τόνισε ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος πρόσθεσε: «Μόνο περηφάνια νιώθω για τους παίκτες μου και τον χαρακτήρα που βγάζουν. Απλά πλέον πρέπει να προσέχουμε ακόμα και κάθε γκολ, γιατί μπορεί να κριθούν πολλά σε ισοβαθμίες και να μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουμε καν προκριθεί στα προημιτελικά».