Εξαιρετική αρχή στην Πρέμιερ Λιγκ για τη Λίβερπουλ, η οποία νίκησε στο Εμιρέιτς την Αρσεναλ 4-3.Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 31΄, κατάφεραν με τον εκπληκτικό Κουτίνιο (2 γκολ) να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου να προηγηθούν με 4-1.

Κάπου εκεί χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γκολ μέσα σε 11 λεπτά, το παιχνίδι πήρε δραματική μορφή, χωρίς, ωστόσο, να αλλάξει κάτι άλλο.

Ο Γουόλκοτ έχασε πέναλτι για την Αρσεναλ (απέκρουσε ο Μινιολέ), αλλά κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Λϊβερπουλ στο 31′ ανοίγοντας το σκορ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Κουτίνιο με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε. Ο Λαλάνα στο 49′, πάλι ο Κουτίνιο στο 56′ και ο Μανέ στο 63′, έδωσαν στη Λίβερπουλ προβάδισμα με 4-1. Η Αρσεναλ μείωσε με τους Τσάμπερλειν (64′) και Τσέημπερς (75′), αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.

Η άφιξη του Ζοζέ Μουρίνιο στο Μάντσεστερ και οι μεταγραφικές επιλογές που έγιναν από την αρχή του καλοκαιριού, έδειχναν πως η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει για άλλη μια σεζόν… το φάντασμά της.

Οι «μπέμπηδες» μπήκαν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Premier League, νικώντας 3-1 τη Μπόρνμουθ στο «Ντιν Κορτ». Ο Μάτα στο 40′ ύστερα από διπλό λάθος του Φράνσις άνοιξε το σκορ για τη Γιουνάιτεντ. Ο Ρούνι με κεφαλιά ύστερα από άτσαλο σουτ του Μαρσιάλ πέτυχε το 2-0 (59′) και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ιμπραΐμοβιτς με δυνατό σουτ σκόραρε για το 3-0. Για τη Μπόρνμουθ μείωσε ο Σμιθ στο 69′.

Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ, όπου η Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε, φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ.