Ένα απόγευμα γεμάτο…Ζορμπά και συρτάκι θα προσφέρει στους Χανιώτες και τους επισκέπτες ο Δήμος Χανίων την Κυριακή 21 Αυγούστου στην παραλία του Σταυρού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Zorbas Homeland» που είναι αφιερωμένη στην ταινία «Ζορμπάς ο Έλληνας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Σταυρού, δηλαδή στο φυσικό σκηνικό όπου γυρίστηκε το 1964 η πασίγνωστη ταινία, βραβευμένη με τρία βραβεία όσκαρ, με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν. Στην παραλία, και με φόντο τον χαρακτηριστικό λόφο της περιοχής, ο Ζορμπάς χόρεψε το περίφημο ελληνικό συρτάκι σε μουσική του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

– 17.30, ο DJ Βασίλης Ορφανουδάκης θα γεμίσει την παραλία με μελωδίες εμπνευσμένες από την ταινία «Ζορμπάς», ενώ στα «βήματα» του Ζορπά θα χορέψει ο Παραδοσιακός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές».

– 19.30, το μουσικό σύνολο «Μουσικόφιλοι» θα πραγματοποιήσει συναυλία με έντεχνη μουσική . Το μουσικό σχήμα «Μουσικόφιλοι» αποτελείται από μαθητές, απόφοιτους και φίλους του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

– 21.00, η βραδιά θα κλείσει με την προβολή δίπλα στην άμμο του ντοκιμαντέρ «Μια ζωή μια εποχή» της Λυδίας Καρρά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση