Ο Γιάνης (πάντα με ένα «ν»), βγάζει πάντα ειδήσεις. Δεν είναι μόνο το κίνημα DIEM 25 που ελπίζει να συγκροτήσει σε όλη την Ευρώπη με αιχμή του δόρατος την αντι-λιτότητα, είναι και οι συχνές παρεμβάσεις και συνεντεύξεις του. Μια τέτοια του πήραν τώρα Γερμανοί της «Welt», μάλιστα ο Στέφαν Αουστ ταξίδεψε στην Αίγινα όπου ο Βαρουφάκης έχει ως δεύτερο σπίτι του.

«Οχι. Κατά βάση ποτέ δεν ήμασταν φίλοι. Για κάποιο χρονικό διάστημα πίστευα ότι θα γινόμασταν φίλοι. Για να σας το πω ξεκάθαρα: ο Τσίπρας δεν τήρησε τη συμφωνία που είχαμε», είπε για παράδειγμα ο τέως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πρωθυπουργό. Κι αν αναρωτιέστε ποια ήταν η συμφωνία αυτή, ο Γιάνης διευκρίνισε: «Η συμφωνία ήταν: είμαστε αντίθετοι στο να συνεχιστεί η πολιτική περικοπών εναντίον της Ελλάδας, αντίθετοι στην πολιτική λιτότητας της ΕΕ. Κατέβαλλα πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να επικρίνω μεν την ελαττωματική δομή της ευρωζώνης, αλλά και να ζητώ ταυτόχρονα τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, όχι την έξοδο από αυτή. Οταν το πρότεινα για πρώτη φορά στον Τσίπρα δεν μπορούσα ωστόσο να φανταστώ ότι κάποτε θα αναλάμβανα κι εγώ ο ίδιος κυβερνητική ευθύνη. Μέχρι που εκείνος με πλησίασε και μου είπε: Θέλω να το κάνεις, εκτός από σένα δεν ξέρω κανέναν άλλον που να μπορεί να τα καταφέρει».

Γενικά, όπως μου λένε πηγές μου, ο Βαρουφάκης δεν θα σταματήσει να απασχολεί τα ΜΜΕ με όλους τους τρόπους, είτε ως πολιτικός είτε ως «περφόρμερ».