«Ε, δεν της ζητήσαμε και ταυτότητα!». Απηυδισμένη η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Οστρια έχει κουραστεί να το λέει: Δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ήταν η κομψή ασπρομάλλα που έφαγε με την παρέα της αστακό σε ένα τραπέζι κοντά στην προκυμαία στο μικρό νησί Τριζόνια του Κορινθιακού. Απάγκιο για πολλά σκάφη που πλέουν προς το Ιόνιο.

«Μα θα ερχόταν χωρίς συνοδεία;» αναρωτιόταν ιδιοκτήτης διπλανής ταβέρνας, που δέχθηκε επίσης ερωτήσεις για τη φημολογούμενη ινκόγκνιτο επίσκεψη Λαγκάρντ στο νησάκι απέναντι από την παραλία της Φωκίδας.

Αν ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ η κομψή γυναίκα που έφαγε στα Τριζόνια «με τον ιταλό φίλο της με τον οποίο πρόκειται να παντρευτεί», σύμφωνα με «είδηση» που εξαπλώθηκε από τον κοντινό Αγιο Σπυρίδωνα (Ντουβιά) ανεξέλεγκτα, θα έκανε ανενόχλητη το μπάνιο της, επί τετράωρο, μπροστά στο μπιτς μπαρ Island του νησιού; Και μάλιστα δίχως άλλη συνοδεία, πλην ενός ώριμου άντρα;

Το προφίλ της γυναίκας, που φέρεται να μιλούσε γερμανικά, έκανε πάντως κλικ σε παρακείμενο θαμώνα στο Οστρια και, εν ώρα αστακοφαγίας, το απαθανάτισε κλεφτά με το κινητό του, για να κάνει το ενσταντανέ τον γύρο του Διαδικτύου.

Αυτόπτες μάρτυρες των Τριζονίων εξακολουθούν να επιμένουν: όρκο μπορούν να πάρουν μόνον για την επίσκεψη, προ ημερών, της ωραίας Κέιτ Μος στο νησάκι του Κορινθιακού, που βούλιαξε από κόσμο τον Δεκαπενταύγουστο. Επίσκεψη αστραπή με πολυτελές κότερο και με παρέα «πλουσίων», όπως λένε, Ρώσων, που επέλεξε επίσης την αστακοφαγία.