Η Μπάγερν έδειξε ότι παραμένει το αφεντινό στη Γερμανία και με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο. Η ομάδα της Βαυαρίας κατέκτησε το Σούπερ Καπ, νικώντας 2-0 την Ντόρτμουντ με γκολ που πέτυχαν οι Αρτούρο Βιδάλ και Τόμας Μίλερ.

«Δεν ήταν εύκολη υπόθεση», παρατήρησε ο Αντσελότι. «Η Ντόρτμουντ ήταν εξαιρετική στο α’ μέρος, αλλά η συνέχεια ήταν καλύτερη για εμάς. Το βασικό είναι ότι η ομάδα δείχνει ήδη πολύ δυνατή. Ετσι, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με όσα δείξαμε σε αυτό το παιχνίδι και τα οποία μας δίνουν αυτοπεποίθηση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου», πρόσθεσε ο τεχνικός της Μπάγερν, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Τζερόμ Μπόατενγκ που αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της περσινής σεζόν, αλλά και τους Ρενάτο Σάντσες και Αριεν Ρόμπεν.

Σημειώνουμε ότι η Μπάγερν είχε ηττηθεί στους αγώνες για το Σούπερ Καπ τις τρεις τελευταίες χρονιές με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο. Ο Ματς Χούμελς αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην ομάδα του, αποδοκιμάστηκε αρκετές φορές από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ, αλλά έδειξε έτοιμος για το διαχειριστεί: «Περίμενα κάτι τέτοιο», εξήγησε στο τέλος.

– Ο Αλεξάντερ Λακαζέτ έδειξε γιατί αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Ο επιθετικός της Λυών πέτυχε χατ τρικ στο εκτός έδρας 3-0 επί της Νανσί, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το νέο πρωτάθλημα στη Γαλλία. «Τρία γκολ είναι κάτι σπουδαίο. Δεν το περίμενα, αλλά είχα την ελπίδα ότι θα μπορούσα να σκοράρω για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου στη νέα χρονιά που αναμένεται δύσκολη», είπε ο Λακαζέτ, για τον οποίο ενδιαφέρονται η Αρσεναλ και η Γουέστ Χαμ. Τι λέει ο ίδιος για αυτό; «Ο,τι πει ο πρόεδρος. Αν πει ότι μένω, τότε θα μείνω. Αισθάνομαι πολύ καλά στη Λυών!». Οσο για την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, στο ντεμπούτο του Ουνάι Εμερι στον πάγκο επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας της Μπαστιά (1-0).