Ο Γιούργκεν Κλοπ νίκησε τον Αρσέν Βενγκέρ στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ, δυνατή στην επίθεση, αλλά και προβληματική στην άμυνα, νίκησε 4-3 στο Εμιρεϊτς την Αρσεναλ, που είχε αρκετές απουσίες.

Ο γερμανός τεχνικός βάζει φέτος τη δική του σφραγίδα στη Λίβερπουλ, καθώς πέρυσι ανέλαβε όταν είχε αρχίσει η αγωνιστική περίοδος. Οι Ρεντς είναι δυνατοί στην επίθεση, καθώς Κουτίνιο, Φιρμίνιο, Μανέ και Βαϊνάλντουμ, έκαναν σπουδαία δουλειά, όμως, ανασταλτικά, υπάρχει θέμα. Η Λίβερπουλ χρειάζεται έναν ακόμα αξιόπιστο στόπερ και άλλον έναν παίκτη για τη θέση του αριστερού μπακ.

Ο Κλοπ παραδέχθηκε: «Δεν είχαμε συμπαγή σχηματισμό και υπήρχαν κενά μεταξύ των γραμμών, με αποτέλεσμα η Αρσεναλ να εκμεταλλευτεί αυτά τα διαστήματα», σημείωσε. «Μπορεί να σημειώνουμε γκολ, αλλά οφείλουμε να αμυνόμαστε καλύτερα. Παίζουμε την Πρέμιερ Λιγκ και τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι σπουδαίο να σημειώνεις τέσσερα γκολ και νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη» κατέληξε.

Η Λίβερπουλ χρειάζεται δουλειά ακόμα, αλλά τουλάχιστον πήρε μια νίκη ψυχολογίας. Τι να πει άλλωστε και ο Αρσέν Βενγκέρ που αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της Αρσεναλ όταν η Λίβερπουλ βρέθηκε να προηγείται 4-1! «Φυσικά και υπάρχει απογοήτευση» είπε ο αλσατός τεχνικός, ο οποίος είχε σημαντικές απουσίες στην  άμυνα (Μερτεσάκερ, Κοσιελνί): «Είχαμε προετοιμαστεί καλά, ήμασταν λίγο άτυχοι, αλλά θα πρέπει να παραδεχθούμε πως μερικές φορές δεν μπορούμε να ελέγχουμε απόλυτα τα πάντα. Παρουσιάσαμε δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα. Χάσαμε αυτό το παιχνίδι για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι ότι η Λίβερπουλ κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου». Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η Αρσεναλ έχει ανάγκη τουλάχιστον από έναν επιθετικό, αλλά το ερώτημα είναι αν ο Βενγκέρ αποφασίσει να δαπανήσει τα χρήματα που απαιτούνται για να φέρει στο Εμιρεϊτς ένα σπουδαίο όνομα, όπως του φορ της Λυών Αλεξάντρ Λακαζέτ.