Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ζοζέ Μουρίνιο πάνε πακέτο! Η πρεμιέρα του πορτογάλου τεχνικού στο αγγλικό πρωτάθλημα συνοδεύθηκε με εκτός έδρας νίκη επί της Μπόρνμουθ (3-1) και κυρίως, ενθαρρυντικά μηνύματα ότι οι Κόκκινοι Διάβολοι θα επιστρέψουν στη διεκδίκηση των τίτλων.

Την ίδια στιγμή ο 34χρονος σουηδός επιθετικός έκανε και πάλι αυτό για το οποίο πληρώνεται: ο Ιμπραΐμοβιτς σκοράρισε την περασμένη εβδομάδα στο Σούπερ Καπ κόντρα στη Λέστερ, το ίδιο έκανε και στο Μπόρνμουθ στο πρώτο του ματς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Αλλωστε, είναι κάτι που το συνηθίζει. Σκοράρει στο ντεμπούτο του σε κάθε διοργάνωση. Η αρχή έγινε με τη φανέλα του Αγιαξ στις 17 Σεπτεμβρίου 2002 σε αγώνα με τη γαλλική Λυών για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εκείνο το ματς πέτυχε μάλιστα και τα δύο γκολ της νίκης του Αγιαξ (2-1).

Οι υπόλοιπες πρεμιέρες αφορούσαν εθνικά πρωταθλήματα: αρχή με το ιταλικό πρωτάθλημα, την περίοδο 2004 – 2005 όταν μπήκε στο β’ μέρος στο παιχνίδι της Γιουβέντους με την Μπρέσια. Ο Ιμπραΐμοβιτς σε αυτό το παιχνίδι πέτυχε το πρώτο γκολ με τη φανέλα της Γηραιάς Κυρίας.

Επόμενη πρεμιέρα στην Ισπανία. Ηταν το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Σπόρτιγκ Χιχόν (3-0) στις 31 Αυγούστου 2009, όταν σκοράρισε με κεφαλιά – ψαράκι. Μάλιστα εκείνη την περίοδο σκοράρισε και στα πέντε πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα.

Το 2012 ο 34χρονος Σουηδός μετακόμισε στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν. Το ντεμπούτο του ήταν στο Παρκ ντε Πρενς, κόντρα στη Λοριάν, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο (2-2). Ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν αυτός που έσωσε την παρτίδα για την Παρί, όταν ισοφάρισε με πέναλτι.

Στην Πρέμιερ Λιγκ χρειάστηκε ένα δυνατό σουτ στο 64′ για να πετύχει το τρίτο γκολ της Γιουνάιτεντ, με τους οπαδούς της ομάδας να εύχονται να σκοράρει και στην πρεμιέρα του στο Ολντ Τράφορντ, την Παρασκευή, κόντρα στην Σαουθάμπτον.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο χαρακτήρισε τον Ιμπραΐμοβιτς «φαινόμενο» και αναρωτήθηκε γιατί «δεν έχει κατακτήσει έως τώρα τη Χρυσή Μπάλα».

«Είναι απίστευτο! Ο Ιμπραΐμοβιτς θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ και όχι τη Χρυσή Μπάλα. Για τις επόμενες δύο περιόδους θεωρώ πως θα είναι ένα φαινόμενο για τη Γιουνάιτεντ και την Πρέμιερ Λιγκ. Το βασικό είναι πως θα είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς» πρόσθεσε ο πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος –θυμίζουμε –έχει στη διάθεσή του και τον Χένρικ Μχιταριάν, ενώ ετοιμάζει και τον Πολ Πογκμπά για το ματς με τη Σαουθάμπτον.