Ο άνθρωπος που ανέβασε επίπεδο την εθνική μας ομάδα πόλο, την οδήγησε στο πρώτο της μετάλλιο (χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ το 2005) αλλά και για πρώτη φορά στην τετράδα Ολυμπιακών Αγώνων (4η το 2004) είναι αυτός που θα προσπαθήσει να μπει εμπόδιο σε μια νέα διάκριση.

Η Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια είναι ο αντίπαλός μας σήμερα (18.20) στον νοκάουτ προημιτελικό με φόντο τη ζώνη των μεταλλίων.

«Το βασικό είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει και να λειτουργήσει η εμφάνιση με την Αυστραλία ως ξυπνητήρι. Είναι ένα παιχνίδι νοκάουτ στο οποίο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην αδικήσουμε πάλι τους εαυτούς μας» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, που είδε την ομάδα του αρχικά να έχει τον ρόλο του Δόκτορος Τζέκιλ στο παιχνίδι πρόκρισης στην οκτάδα με τη διοργανώτρια Βραζιλία. Κόντρα στο συγκρότημα του Ράτκο Ρούντιτς (το οποίο είχε νικήσει τη Σερβία!) η Εθνική μας έκανε το τέλειο παιχνίδι με απόλυτη συγκέντρωση και έφτασε άνετα στη νίκη-πρόκριση (9-4).

Κόντρα στους Αυστραλούς όμως, όπου με νίκη παίρναμε την πρωτιά του ομίλου, η Εθνική εμφανίστηκε ως Κύριος Χάιντ, δείχνοντας το χειρότερό της πρόσωπο τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Δέκα γκολ δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο (με τον κόουτς να δοκιμάζει και τους δύο τερματοφύλακες) και γνώρισε εύκολη ήττα με 12-7 που μας έριξε στη δεύτερη θέση και, το χειρότερο, σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά παίζουμε με τον νικητή του αγώνα Ισπανίας – Σερβίας.

«Δυστυχώς δεν έχουμε την αθλητική νοοτροπία των Αμερικανών ή των Αυστραλών να παίζουμε κάθε παιχνίδι το ίδιο. Κάπου το μυαλό μας έμεινε στην πρόκριση που ήταν ο βασικός μας στόχος και πηδήξαμε ένα παιχνίδι πηγαίνοντας κατευθείαν στα προημιτελικά. Κρίμα, για έτσι αδικούμε τον εαυτό μας» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.