Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα η πρεμιέρα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Σάντερλαντ στέφθηκε μεν με νίκη (2-1), αλλά έδειξε παράλληλα ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος. Ο Γκουαρντιόλα έδειξε πάντως κάποια πράγματα σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα.

Κατ’ αρχάς φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται τον Τζο Χαρτ κάτω από τα δοκάρια και ο βρετανικός Τύπος έχει αρχίσει να κάνει αναφορές σε πιθανούς αντικαταστάτες: έναν από τους Τερ Στέγκεν, Κλαούντιο Μπράβο της Μπαρτσελόνα ή ακόμα και τον Ρουί Πατρίτσιο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Χαρτ μπορεί να φέρει 24 εκατ. ευρώ και να αποχωρήσει.

Ο Γκουαρντιόλα έδειξε επίσης ότι εμπιστεύεται τον Ντε Μπρόινε, αλλά και το νέο απόκτημα, τον αμυντικό Τζον Στόουνς. Ο προπονητής της Σίτι έχει απόψε μπροστά του το ματς με τη Στεάουα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ξέρει καλά ότι θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει η ομάδα αυτό που πρέπει.

Την ίδια στιγμή, ο Κλάουντιο Ρανιέρι κατάλαβε ότι η φετινή χρονιά για τη Λέστερ δεν θα είναι όπως η περυσινή. Οι Αλεπούδες ηττήθηκαν στην έδρα της Χαλ (2-1) δείχνοντας αμυντικά προβλήματα, λάθος κινήσεις στο γήπεδο και γενικά έλλειψη φαντασίας. «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ομαδική συμπεριφορά» είπε ο Ρανιέρι. «Η σεζόν θα είναι σκληρή και θα πρέπει να παρουσιάσουμε και πάλι τα δυνατά μας σημεία, τη θέληση και το κίνητρο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί».