Η Μπαρτσελόνα θέλει πάντα να αρχίζει τη σεζόν με τίτλο. Πέρυσι δεν τα κατάφερε, εφέτος όμως ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του ισπανικού Σούπερ Καπ, καθώς επικράτησε στο πρώτο ματς στο Σάντσεθ Πιθχουάν της Σεβίλλης 2-0 με γκολ των Σουάρες και Μουνίρ.

Αυτός που δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη, αλλά και το ρεκόρ που πέτυχε, ήταν ο Αντρες Ινιέστα. Ο 32χρονος άσος έγινε ο δεύτερος σε συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, καθώς συμπλήρωσε 594 ξεπερνώντας τον Πουγιόλ. Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Τσάβι (767).

Ο Ινιέστα τραυματίστηκε και αποχώρησε στο α’ μέρος και σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της ομάδας θα μείνει εκτός γηπέδων για δύο εβδομάδες, χάνοντας τον επαναληπτικό με τη Σεβίλλη, αλλά και τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

«Συνεχίζουμε με τις ίδιες υψηλές φιλοδοξίες. Κάναμε ένα καλό ματς τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά» σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε. Στο μεταξύ, η Μπαρτσελόνα είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του επιθετικού Πάκο Αλκάθερ, καθώς υπάρχει αρχική συμφωνία με τη Βαλένθια, έναντι του ποσού των 25 εκατ. ευρώ.

– Ετοιμη να συμφωνήσει με τη Βόλφσμπουργκ για την παραχώρηση του Τζάτζα είναι η Γιουβέντους. Η γερμανική ομάδα αναμένεται να δώσει 23 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 25χρονου επιθετικού.