Ο Βραζιλιάνος Νιλμάρ είναι ο επιθετικός που αναμένεται σήμερα στον Πειραιά προκειμένου να αποτελέσει μία ακόμα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος Βραζιλιάνος έχει συμφωνήσει με τους Ερυθρολεύκους και απομένουν τα τυπικά, δηλαδή οι ιατρικές εξετάσεις και η υπογραφή του συμβολαίου.

Ο Νιλμάρ επιστρέφει έτσι στην Ευρώπη, μετά την παραμονή του στο Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου μετακόμισε το 2012 για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν. Με εξαίρεση δύο περάσματα από την Ιντερνασιονάλ, ο βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίστηκε επίσης στην Ελ Τζάις και πέρυσι στην Αλ Νασρ, με τη φανέλα της οποίας είχε 31 συμμετοχές και 14 γκολ.

Το συμβόλαιο του Νιλμάρ με την Αλ Νασρ λήγει το 2017, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ετσι, οι Ερυθρόλευκοι τον έπεισαν να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η πρώτη ευρωπαϊκή εμπειρία του Νιλμάρ ήταν στη Λυών την περίοδο 2004 – 2005, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η καριέρα του άρχισε στην Ιντερνασιονάλ, από την οποία μετακόμισε στη Γαλλία. Οταν επέστρεψε στην πατρίδα του, αγωνίστηκε τρία χρόνια στην Κορίνθιανς και στη συνέχεια πάλι στην Ιντερνασιονάλ, από την οποία αποχώρησε το 2009 για να φορέσει τη φανέλα της Βιγιαρεάλ. Στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε τρία χρόνια, τα δύο πρώτα με αρκετά καλή παρουσία, πριν τελικά αποφασίσει να μετακομίσει στο Κατάρ.

Σημειώνουμε πως οι προσπάθειες της διοίκησης στρέφονται τώρα στην ενίσχυση της άμυνας με την απόκτηση ενός στόπερ.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η αποστολή ταξίδεψε χθες στην Πορτογαλία για το πρώτο παιχνίδι με την Αρούκα, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. «Είναι μια ομάδα που μπορεί να ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία πριν από τρία χρόνια, αλλά έχει εξελιχθεί και αξίζει τον σεβασμό μας» είπε αναφερόμενος στην αντίπαλο του Ολυμπιακού ο Πάουλο Μπέντο. «Πρέπει να αγωνιστούμε με σοβαρότητα και ταπεινότητα για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε.