«Ελλάδα μου σε αγαπάω». Ο Σάντρο Καμπάνια μίλησε στην «Ομάδα» σε άπταιστα ελληνικά για την αγαπημένη του Ελλάδα, αλλά μας θύμισε ότι πάνω απ’ όλα είναι Ιταλός.

Ο άνθρωπος που είχε αλλάξει τον ρου της ιστορίας του ελληνικού πόλο χθες μας «πλήγωσε» με την Ιταλία να παίρνει άνετα την πρόκριση στα ημιτελικά (9-5).

Δυστυχώς οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου βρέθηκαν πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ (3-0) και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να ξαναμπούν στη διεκδίκηση της νίκης.

«Ηταν κομβικό και το άσχημο ξεκίνημα, αλλά και το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου όπου βγάλαμε 4-5 πολύ καλές άμυνες αλλά δεν καταφέραμε να μειώσουμε από το 4-2 και να πάμε στο γκολ για να βάλουμε πίεση στους Ιταλούς. Είναι κρίμα γιατί αυτή η ομάδα είχε τις δυνατότητες να πάει ψηλά και ελπίζω και εύχομαι για αυτά τα παιδιά να έχουν στο μέλλον την ευκαιρία να φτάσουν στην τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα πρέπει να συνεχίσουμε και να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, τελειώνοντας όσο πιο ψηλά μπορούμε στο τουρνουά» τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος.

Οι Ιταλοί με ηγέτη τον απροσπέλαστο τερματοφύλακά τους Στέφανο Τεμπέστι και με άμυνα σεμιναριακού επιπέδου από τον Σάντρο Καμπάνια εγκλώβισαν τα ελληνικά ατού, μας έβγαλαν από τον ρυθμό και έφτασαν εύκολα στην πρόκριση.

«Πιστεύω πως έδωσα και πήρα πολλά από την Ελλάδα την οποία έχω στην καρδιά μου. Την τελευταία τριετία έχει κάνει τεράστιο άλμα προς την κορυφή και πραγματικά είναι αξιοθαύμαστη, απλά απόψε ήμασταν καλύτεροι. Είμαι βέβαιος ότι η ανοδική πορεία σας θα συνεχιστεί» μας είπε ο τζέντλεμαν των Ιταλών, Σάντρο Καμπάνια, που έχει αφήσει τη δική του σφραγίδα στο ελληνικό πόλο.

Επόμενος αντίπαλός μας αύριο (21.10) για τις θέσεις 5-8 η Ισπανία. Την ίδια μέρα που η Ιταλία θα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στον ημιτελικό με τη Σερβία, η οποία έκανε περίπατο κόντρα στους Ισπανούς (10-7).

Στον πιο συναρπαστικό προημιτελικό της ημέρας το Μαυροβούνιο έκαμψε την αντίσταση της Ουγγαρίας στα πέναλτι με 4-2 (9-9 ο κανονικός αγώνας) και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Κροατία που έκανε περίπατο κόντρα στους διοργανωτές Βραζιλιάνους (10-6).

Ελλάδα: Μουρίκης 2, Φουντούλης 2, Βλαχόπουλος 1.

Ιταλία: Φιγκλιόλι 3, Ντι Φούλβιο 1, Νόρα 1, Αϊκάρντι 2, Τζίτο 1, Πρεσιούτι 1.