Θα είναι μια βραδιά στην οποία η Ανδρος δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τη Σχολή Μπαλέτου της Οπερας του Παρισιού. Κι αυτό επειδή από εκεί προέρχονται τα ανερχόμενα αστέρια που θα εμφανιστούν στις 21 Αυγούστου στο γκαλά μουσικής, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ της Ανδρου. Πρόκειται για τον Αλιστέρ Μαντέν, ο οποίος κατέχει τη βαθμίδα Sujet στην ιεραρχία των χορευτών μπαλέτου της Οπερας, τους Ροξάν Στογιανόφ, Μίκαελ Λαφόν και Ματιέ Μποτό, που κατέχουν τη βαθμίδα Coryphée, την Καμίλ ντε Μπελεφόν που κατέχει τη βαθμίδα Quadrille και τη Λόρα Φρίντμαν, σολίστ μπαλέτου και απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Γέιλ. Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχουν και τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί, η Τσου Γινγκ Τάι, η οποία παίζει κρουστά στην ορχήστρα της Οπερας του Παρισιού, η Ελίνα Ακίμοβα, πιανίστρια στη Σχολή Μπαλέτου της Οπερας, ο σαξοφωνίστας Ερίκ Ταλέτ και ο Ζαν Μαρκ Κερισίτ, σολίστ εγχόρδων, βιολιού και βιόλας.

Οπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Παντελής Βούλγαρης, «κάθε χρονιά η Ανδρος θέλει να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνεργασίας και φιλοξενίας σημαντικών καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο, τον χορό και τη λογοτεχνία». Ετσι βρήκε χώρο το γκαλά «H γαλλική παράδοση στην Ανδρο», στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάζονται και τα έργα «Caspian Suite» και «Medianoche» σε παγκόσμια πρώτη (από την Ακίμοβα).

Στη σκηνή του Ανοιχτού Θεάτρου, επίσης, θα αναβιώσουν οι χορογραφίες των Ρωσικών Μπαλέτων (Ballets Russes), τα οποία έφεραν την επανάσταση στον γαλλικό χορό από το 1909 ώς το 1929 και συνέχισαν να καθορίζουν την τέχνη στις επόμενες δεκαετίες. Υστερα από έναν αιώνα, η λάμψη τους αναβιώνει μέσα από τις χορογραφίες των Αλιστέρ Μαντέν, Γκι Ποτζιόλι και Λόρα Φρίντμαν.

INFO

Θέατρο Ανδρου, Χώρα Ανδρου, 21 Αυγούστου στις 21.00