Από τους πολυσυζητημένους Maceo Plex & Solomun και τους GusGus από το Ρέικιαβικ έως τον θρύλο της γερμανικής techno Βen Klock, την εκλεκτική Anja Schneider και τη δική μας Μόνικα. Το 12ο Reworks ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία παρουσιάζοντας μεγάλα ονόματα από τη διεθνή σκηνή. Η σημαντική μουσική διοργάνωση της πόλης διευρύνει το αρχικό της πρόγραμμα με την προσθήκη 18 νέων συμμετοχών και επεκτείνει τον χρονικό της ορίζοντα αφού φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ θα διαρκέσει πέντε μέρες: από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Από τον φετινό του προγραμματισμό ξεχωρίζουν το διαθεματικό forum με διεθνή απήχηση, στο οποίο θα παρουσιαστούν ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, εργαστήρια, συζητήσεις και παρουσιάσεις με στόχο να δημιουργήσουν εικόνες από ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην εξέλιξή τους στην Ελλάδα.

Μία από τις έξτρα συμμετοχές είναι και η συναυλία της Μόνικα στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά και η συνεργασία των υπευθύνων του Reworks με δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις: το «Elevate» και «Resonate», οι οποίες μας δανείζουν τους Cid Rim, Clara Moto και Jan Nemecek.Ολα αυτά στο πλαίσιο του «We are Europe», όπου οκτώ καταξιωμένα μουσικά φεστιβάλ από οκτώ διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συνδημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών – πολιτιστικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας έναν νέο πολιτιστικό χάρτη για την Ευρώπη.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ. Στο πρόγραμμα προστίθεται και μια επιλεγμένη λίστα από ανερχόμενους καλλιτέχνες που διεκδικούν τα βλέμματα των μουσικόφιλων όπως οι Fjaak, G-Ha και Alex Banks, η ομάδα Pollux με τους Tanchevski και Machki.Εντονο θα είναι και το ελληνικό χρώμα σε αυτό το σημαντικό διεθνές φεστιβάλ αφού στη σκηνή θα ανέβουν οι Fantastikoi Hxoi, Gioumourtzina, Tendts, Eddoh, Nino Santos & Lightem, Undertone, ArKI, Andreas Athineos, Viton και Actor One. Εντονο και το χρώμα από τον ευρωπαϊκό Βορρά με τον Ιρλανδό Mano Le Tough, τους Δανούς WhoMadeWho, τον Agoria, τους Mind Against, την Anja Schneider και τον ιδρυτή της Kompakt Records Michael Mayer.

INFO

Φεστιβάλ Reworks, 14-18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες στο http://reworks.gr