Μαίνεται ο πόλεμος στον τομέα διαχείρισης των σκουπιδιών του Λεκανοπεδίου με δημάρχους να στρέφουν τα βέλη τους κατά της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.

Αφορμή η πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική (ΕΔΣΝΑ) με την οποία εκχωρούνται οι αρμοδιότητες των μελετών για τα έργα στην περιφέρεια αντί του ΕΔΣΝΑ. Και όπως καταγγέλλουν παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρόκειται για απόφαση ώστε τον απόλυτο έλεγχο να τον έχει η ίδια η Δούρου.

Αντιδράσεις, όπως σας ενημερώσαμε, υπήρξαν ήδη από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων της χώρας Γιώργο Πατούλη αλλά και από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Σε αυτές προστέθηκε και εκείνη του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ενωσης Δήμων Αττικής ζητάει κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων οργάνων. «Δεν υπάρχουν προμελέτες για τα συγκεκριμένα έργα, ούτως ώστε να υπάρχει εκτίμηση κόστους των έργων, και έτσι να μπορέσει να γίνει σοβαρή συζήτηση στα πλαίσια της συνεργασίας και της συνεννόησης των Δήμων και της Περιφέρειας» λέει ο Χατζηδάκης και προσθέτει: «Ενα θέμα άκρως τεχνοκρατικό τείνει να γίνει πολιτικό με επακόλουθο την αδιέξοδη κατάληξή του».

Λάβροι κατά της Δούρου εμφανίζονται και οι εργαζόμενοι στους δήμους. «Χρησιμοποιεί την τακτική των κυβερνήσεων η κυρία Ρένα Δούρου, παλαιότερων και καινούργιων, που μέσα στον Αύγουστο, στα μπάνια του λαού, υπέγραφαν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα» αναφέρει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

«Δεν θα αφήσουμε την Αθήνα να γίνει Νάπολι» προειδοποίησε χθες εκ νέου και ο Πατούλης, στον οποίο κοινοποιήθηκε η επιστολή του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου. Δεν γνωρίζουμε τι σχεδιάζει η Δούρου, δεν ξέρουμε εάν οι δήμαρχοι θα αντισταθούν για να μη φτάσουμε σε καταστάσεις Νάπολι, αλλά σίγουρα κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια…