Θα μπορούσε οι εξελίξεις να συνδέονται με εκείνη την πρόσκληση στο σπίτι του Βασίλη Λεβέντη, στη Βάρη, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα από τον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είχε κάνει τις παραγγελίες του για την ψαροφαγία που ετοίμαζε πριν από τον Δεκαπενταύγουστο –και η καθυστέρηση, ενδεχομένως, να τον έχει δυσαρεστήσει.

Θα μπορούσε ακόμη να μπήκε σφήνα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν φαινόταν ενθουσιασμένος από το πολιτικό φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Λεβέντη –και ο Πάνος έχει τον τρόπο του να πείθει τον Πρωθυπουργό να τον διατηρεί χαρούμενο, κάθε φορά που χαλάει η διάθεσή του.

Ακόμη κι αν παραμένει αδιευκρίνιστο τι έχει συμβεί, το βέβαιο είναι ότι ο Καμμένος έδειχνε ευτυχής χθες το πρωί, όταν έφθασε στο Αθαμάνιο Αρτας και ήπιε τον καφέ του μαζί με τον Τσίπρα και συντοπίτες του Πρωθυπουργού, στην πλατεία του χωριού. Η συνάντηση Πρωθυπουργού και υπουργού Αμυνας στις δροσερές πλαγιές των Τζουμέρκων προέκυψε σχεδόν την τελευταία στιγμή –και διευκόλυνε και τον Τσίπρα όχι μόνον να αποφύγει την ταλαιπωρία από μια πολύωρη οδική επιστροφή στην Αθήνα, αλλά και να μείνει λίγες ώρες παραπάνω στα πατρογονικά εδάφη.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Τσίπρα προέβλεπε τη μετακίνηση από την Αρτα στα Ιωάννινα, προκειμένου να επιστρέψει χθες το πρωί με την πτήση της γραμμής στην Αθήνα.

Πληροφορούμαι ότι, τελικώς, ο Πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα χθες το βράδυ με το στρατιωτικό ελικόπτερο που μεταφέρει τον υπουργό Αμυνας –συνεπώς, τα σημαντικά ειπώθηκαν εν πτήσει, αφού στην πλατεία του Αθαμανίου δεν είχαν βγει ειδήσεις.

…και το ραντεβού-σφήνα Μητσοτάκη με Λεβέντη

Εγώ, πάντως, βρίσκω ενδιαφέρουσα σύμπτωση το ότι την ώρα που Τσίπρας και Καμμένος χαλάρωναν στα Τζουμέρκα, ο Βασίλης Λεβέντης έπεφτε πάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη στους διαδρόμους της Βουλής. Αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν τον εξής διάλογο: «Πρόεδρε, σε βλέπω σήμερα στην άδεια Βουλή;» ρώτησε με σχετική έκπληξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δουλεύουμε…» απάντησε χαμογελώντας –και όχι με την απότομη χροιά της λέξης –ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων. Και από αυτό ξεκίνησε μια βόλτα των δυο τους στο περιστύλιο, που κράτησε μερικά λεπτά και κατέληξε σε συμφωνία για ένα ραντεβού Μητσοτάκη Λεβέντη, λίαν συντόμως. Τη συνάντηση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσδοκώντας μάλλον να απομακρύνει τον Λεβέντη από την αγκαλιά του Τσίπρα και να τον επαναφέρει στο αντιπολιτευτικό άρμα. Ο Κυριάκος, μάλιστα, εξέφρασε το παράπονό του για την πρόσφατη επίσκεψη του Λεβέντη στα Χανιά, χωρίς να τον ενημερώσει, αφού θα μπορούσε να είχε κινητοποιήσει τους Χανιώτες για την καλύτερη διαμονή και εξυπηρέτησή του. Πάντως, για τις πρόωρες εκλογές που βλέπει –μέσα Οκτωβρίου –ο Λεβέντης, με διαβεβαιώνουν ότι δεν ειπώθηκε κουβέντα.