Ούτε σε κατάκτηση χρυσού μεταλλίου δεν είχε βγάλει τόσο συγκίνηση ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί όσο στην απονομή του ασημένιου μεταλλίου στο Ρίο.

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του επί κοντώ δάκρυσε την ώρα που ήταν στο βάθρο και ο λόγος ήταν οι αποδοκιμασίες του κοινού προς το πρόσωπό του.

Οι Βραζιλιάνοι αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στο σχόλιό του με το οποίο παρομοίασε την αντίδραση του κοινού κατά τη διάρκεια του αγώνα με εκείνη των Ναζί απέναντι στον Τζέσε Οουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, έστω και αν μετά ο Γάλλος ανακάλεσε.

Θυμίζουμε ότι το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο Ζοάο Χαβελάνζ είχε αποδοκιμάσει έντονα τον Λαβιλενί και στον τελικό καθώς ήταν το αντίπαλο δέος για τον γηπεδούχο Ντα Σίλβα.

«Το να νιώθω ταπεινωμένος στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι κάτι που δεν πίστευα ότι θα το νιώσω. Γιατί στον στίβο υπάρχει αληθινός σεβασμός οτιδήποτε και να λες. Ευχαριστώ τον Τιάγκο και τον Σεργκέι που μου έδειξαν την ομορφιά και την αληθινή πλευρά ενός υπέροχου αθλήματος. Ευχαριστώ όλους εσάς που με υποστηρίξατε» ήταν το μήνυμα που έγραψε ο Λαβιλενί στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για να εξηγήσει τα δάκρυά του προς τους ακολούθους του.

Στα αποδυτήρια τον παρηγόρησε και ο χρυσός ολυμπιονίκης Τιάγκο Ντα Σίλβα αλλά και ο μεγάλος Σεργκέι Μπούμπκα (φωτογραφία), και για αυτό ο Λαβιλενί τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα.