Ιφιγένεια (το όνομα του σκάφους τους) εν νηνεμία θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής μέρας για τον Παναγιώτη Μάντη και τον Παύλο Καγιαλή, αφού χωρίς να χρειαστεί καν να αγωνιστούν πλησίασαν ακόμα περισσότερο στο ασημένιο μετάλλιο, την ώρα που έχουν καπαρωμένο στο χειρότερο σενάριο το χάλκινο στα 470. Συνεπώς έχουμε παράταση για την απονομή αλλά τουλάχιστον με το μετάλλιο στην τσέπη.

«Η αναμονή είναι χειρότερη και από τον αγώνα, να ξέρετε, αλλά μας παρηγορεί το γεγονός ότι έχουμε κατακτήσει μετάλλιο. Είναι η δικαίωση των κόπων τόσων χρόνων» δήλωσε περιχαρής ο Παναγιώτης Μάντης ενώ πιο δίπλα του ο Παύλος Καγιαλής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει λίγο το πόδι του, καθώς τις τελευταίες δύο μέρες είχε πρηστεί το μεγάλο του δάχτυλο –ωστόσο δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστεί σήμερα. «Θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα θα γίνει η medal race, σπάνια ματαιώνεται οριστικά. Είναι θείο δώρο το ότι εξασφαλίσαμε το μετάλλιο, το οποίο είναι όνειρο πολλών χρόνων. Ακόμα και όταν αγωνιζόμασταν ως αντίπαλοι είχαμε τον ίδιο στόχο, την κορυφή» συνέχισε ο Καγιαλής.

Η άπνοια που χτύπησε και χθες την περιοχή στη Μαρίνα Ντα Γκλόρια είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν (και να μετατεθούν για σήμερα) οι κούρσες μεταλλίων στα 470 τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Ετσι στο δεύτερο σκέλος που μας αφορά, το ελληνικό δίδυμο διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με 38 βαθμούς ποινής, 2β. μπροστά από τους Αυστραλούς Μπέλτσερ και Ράιαν (40) και 11β. πίσω από τους προπορευόμενους Κροάτες Φαντέλα και Μάρτενιτς (27β.).

Αν το σκηνικό επαναληφθεί και σήμερα και ο καιρός δεν επιστρέψει τη διεξαγωγή των medal race (δεδομένου ότι νυχτώνει νωρίς καθώς το Ρίο έχει χειμώνα αυτή την εποχή), τότε το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί και η Ελλάδα θα έχει επικυρώσει ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο.

Οι δύο ιστιοπλόοι μας ήταν έτοιμοι από νωρίς στη Μαρίνα Ντα Γκλόρια, περιμένοντας πρώτα να ολοκληρωθεί ο αγώνας των γυναικών, ο οποίος δεν έγινε ποτέ κι έτσι οι Μάντης και Καγιαλής δεν βράχηκαν καν. Πέρασαν τη μέρα τους στον χώρο ξεκούρασης των αθλητών μελετώντας την τακτική τους (για παν ενδεχόμενο) και μετά σερφάροντας στο Διαδίκτυο, καθώς ιδιαίτερα ο Παναγιώτης Μάντης είχε να απαντήσει σε αρκετά ακόμη μηνύματα με ευχές για την ονομαστική του γιορτή. «Βλέπω να μην κοιμόμαστε ούτε απόψε από την υπερένταση, αλλά χαλάλι» πρόσθεσε ο Παύλος Καγιαλής.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. Σήμερα στις 15.55 μπαίνει στη μάχη ο Αλέξανδρος Σκαρβέλης στα προκριματικά της σφαίρας, ενώ η Μαρία Πρεβολαράκη ξεκινάει τις προσπάθειές της στη φάση των 16 στα 53 κιλά ελευθέρας πάλης κόντρα στην Ινδή Μπαμπίτα. Τέλος, η εθνική πόλο αντιμετωπίζει την Ισπανία (21.10) για τις θέσεις 5-8.

n Χθες ο Κώστας Δουβαλίδης έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα 110 μέτρα με εμπόδια αλλά εκεί έμεινε 5ος στη σειρά του και δεν μπόρεσε να περάσει στον τελικό.