Πόσο πιο πίσω θα πάμε; Οπως οι χειμερινοί κινηματογράφοι ανανεώνουν το ραντεβού τους με το κοινό για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, έτσι πιθανολογείται πως θα συμβεί και με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμάστε τις εποχές, τις αρκετά μακρινές, που το εγχώριο πρωτάθλημα άρχιζε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου; Ε, κάτι αντίστοιχο ίσως συμβεί και τούτη τη σεζόν. Γιατί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις διαρροές, ο Σταύρος Κοντονής εντός της ημέρας θα ανακοινώσει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος και μάλιστα για δύο εβδομάδες. Προτού καν οριστούν οι διαιτητές της πρεμιέρας. Οι λόγοι που θα επικαλεστεί σχετίζονται με την ασφάλεια –το πιο αξιόπιστο πάτημα για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Η κόντρα του υφυπουργού με την ΕΠΟ είναι δεδομένη και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όχι μόνο οι παρεμβάσεις στα πειθαρχικά όργανα, αλλά και ο καταρτισμός των πινάκων διαιτησίας.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή επαφή με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και άλλωστε με την τακτική τους αυτό είναι φυσικό επακόλουθο» τονίζουν άνθρωποι κοντά στο υπουργείο. Αρα, επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη δεν υφίσταται και το πρόβλημα διογκώνεται σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με πηγές, ο Κοντονής έχει στα χέρια του εισηγήσεις της Αστυνομίας και όλων των αρμόδιων για την τάξη φορέων που χτυπούν καμπανάκι. Του κάνουν σκριν ώστε να πάρει αποφάσεις πιθανότατα αρκετά δύσκολες διότι η εκτίμηση όλων μιλά για αναβρασμό και αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο.

Αντιδράσεις

Σε ένα ενδεχόμενο αναβολής δεν μπορεί να μην ακούγονται και αντίθετες φωνές. Οπως για παράδειγμα αυτή του Ολυμπιακού. Χθες, βγήκε με ανακοίνωση σε ευθεία κόντρα με τον Κοντονή και σε αυτόν ρίχνει τα βάρη πιθανής μετάθεσης. Μιλά για «αντιφατικές αποφάσεις», «τσίρκο του κ. Κοντονή και των υποβολέων του», θυμίζει τη ζημιά από την απραξία ενός μηνός πριν από τον τελικό του Κυπέλλου και επισημαίνει πως «με όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν κανείς σοβαρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν θα θέλει να έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο». Επιπροσθέτως ο Ολυμπιακός εκτοξεύει την απειλή ότι «σε περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως προγραμματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, τότε θα κινηθεί νομικά». Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο έχει υποστηρίξει ότι θα κάνει και ο Αστέρας Τρίπολης. Θα το πράξουν όσες ΠΑΕ εκτιμούν πως θίγονται από τις αλυσιδωτές εξελίξεις;

Οσο για το μέτωπο ή αν προτιμάτε το τρίγωνο που αποτελούν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν εκφράσει την άποψή τους για ριζικές αλλαγές ώστε να λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Ενα μπρα-ντε -φερ σκληρό με θέα όχι μόνο το τι θα συμβεί στο χορτάρι, αλλά και τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ. Εκεί είναι το ζουμί.

Γιαννιώτης

Να έρθει μια ακόμη τιμή για τον αργυρό ολυμπιονίκη μας; Η ΚΟΕ με επιστολή της ζητεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να δοθεί το όνομα του πρωταθλητή στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει πρόσφατα με τον Νίκο Γκάλη και το μπάσκετ, οπότε ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα γήπεδα να εξακολουθήσουν να βαφτίζονται.