Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει τον διεθνή τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι, Τζο Χαρτ. Τόσο στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ στην πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και στην προχθεσινή συνάντηση με τη Στεάουα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτω από τα δοκάρια της αγγλικής ομάδας ήταν ο Καμπαγέρο.

Παράλληλα, η «Ντέιλι Μέιλ» θυμήθηκε και άλλες περιπτώσεις από το παρελθόν με παίκτες που έπεσαν «θύματα» του καταλανού τεχνικού. Πρώτος και καλύτερος ο Ροναλντίνιο, ο οποίος υπήρξε ο σταρ στο Καμπ Νου για μία πενταετία. Οταν ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα, αισθάνθηκε ότι ο βραζιλιάνος άσος δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει, ο Γκουαρντιόλα δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση.

Ανάλογη περίπτωση ήταν και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο σουηδός επιθετικός πίστευε ότι δεν τον εμπιστεύονταν και θα είχε δευτερεύοντα ρόλο στην ομάδα. Ετσι αποχώρησε και αυτός.

Ο Ντέκο ήταν επίσης ένας από τους πρωταγωνιστές στη μεσαία γραμμή της Μπαρτσελόνα έως τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος ήθελε να προωθήσει μερικά από τα σπουδαία ταλέντα από τη Μασία. Ο Πορτογάλος θα ήταν εμπόδιο για αυτούς τους παίκτες και έτσι αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Ο Σαμουέλ Ετό ήταν άλλος ένας ποδοσφαιριστής που δεν εντυπωσίαζε ιδιαίτερα τον Γκουαρντιόλα. Ο καμερουνέζος επιθετικός μπορεί στην τελευταία του χρονιά στο Καμπ Νου να πέτυχε 36 γκολ σε 52 αγώνες και να βοήθησε την καταλανική ομάδα να κατακτήσει όλους τους τίτλους, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για την παραμονή του.

Ο Γιάγια Τουρέ αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα με προπονητή τον Γκουαρντιόλα. Τον Ιούνιο του 2010, πάντως, ο 45χρονος τεχνικός έκρινε ότι ο Τουρέ έπρεπε να εγκαταλείψει τη Βαρκελώνη. Ετσι, παραχωρήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Τελευταίο «θύμα» ήταν ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος μάλιστα στις 23 Μαΐου 2015 συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπάγερν. Ο Γκουαρντιόλα τού είπε ότι δεν ήταν στα πλάνα του και του ζήτησε να αναζητήσει νέα ομάδα.

Τώρα ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι θέλει να φέρει στο Ετιχαντ τον τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα, Κλάουντιο Μπράβο, ενώ η καταλανική ομάδα διαπραγματεύεται με τη Βαλένθια την απόκτηση του Ντιέγκο Αλβες. Οσο για τον Τζο Χαρτ, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Στο μεταξύ, η Λέστερ κατάφερε να κρατήσει τον Ριγιάντ Μαχρέζ, τον κορυφαίο πέρυσι παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ, παρά τις προτάσεις που υπήρξαν από αρκετές ομάδες. Ο Μαχρέζ υπέγραψε νέο συμβόλαιο έως το 2020.