Για κάποιους είναι ο αγώνας που κλείνει την καλοκαιρινή σεζόν. Για άλλους είναι εκείνος που δίνει το σύνθημα για το αγωνιστικό φθινόπωρο. Και παρόλο που διεξάγεται σε τόπο αρκετά μακρινό, ο Ημιμαραθώνιος της Χίου έγινε θεσμός και αποκτά χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Για πέμπτη χρονιά φέτος λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στο νησί της μαστίχας την ερχόμενη Κυριακή 28/8 στις 8 το πρωί ο αγώνας που διοργανώνει ο τοπικός Σύλλογος Αθλητών Υγείας στον Κάμπο, έξι χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου.

Εκτός από τη μεγάλη κούρσα των 21.100 μ. θα πραγματοποιηθούν και τρεις μικρότεροι αγώνες, 10.500 μ., 5.000 μ. και 1.500 μ. για παιδιά. Οι διαδρομές διέρχονται από τους παραδοσιακούς οικισμούς Θυμιανά και Φραγκοβούνι. Ο Κάμπος θεωρείται μία από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού, συνδυάζοντας αρμονικά το εξαίρετο φυσικό τοπίο με τα ιδιαίτερα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά: πρόκειται για τόπο κατάφυτο από περιβόλια εσπεριδοειδών και διάσπαρτο με παλιά αρχοντικά. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται προστατευόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού.

Για όσους το σκέφτονται ακόμη, να ενημερώσουμε πως οι εγγραφές κλείνουν επισήμως αύριο 21/8. Οι παροχές των διοργανωτών αναμένονται για άλλη μια φορά μοναδικές, όπως και η φιλοξενία τους, ενώ αν σκέφτεστε τα εισιτήρια, οι συμμετέχοντες, οι συνοδοί και τα αυτοκίνητά τους έχουν έκπτωση 30%. Αρκετές αναμένονται να είναι οι συμμετοχές και από το εξωτερικό –κυρίως από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Η Χίος, που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι τόσο από την πτώση του τουρισμού όσο και από τις πυρκαγιές, αξίζει την προσοχή και την ενίσχυσή μας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τους αγώνες και τις διαδρομές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.chiosrunning.gr, όπου παράλληλα μπορείτε να πραγματοποιήσετε ηλεκτρονικά την εγγραφή σας.