Από Ρηγίλλης σε Συγγρού και από εκεί σε Πειραιώς 62 –σε αυτή τη διεύθυνση εδρεύει και επισήμως από χθες το γαλάζιο στρατηγείο και από εκεί φιλοδοξεί να γράψει νέες σελίδες στην ήδη 42χρονη διαδρομή του κόμματος.

Παρά την παρουσία συνεργείων στο ισόγειο της νέας έδρας, οι απαιτούμενες εργασίες στον τρίτο όροφο, όπου και το γραφείο προέδρου, ολοκληρώθηκαν, επιτρέποντας και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιήσει χθες την παρθενική σύσκεψη του στενού επιτελείου του –με βασικό αντικείμενο την προετοιμασία της ΔΕΘ. Πληροφορούμαι ότι στον πρώτο «πρωινό καφέ» στο Μοσχάτο κυριάρχησε η εκτίμηση ότι στην ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχουν πρόωρες κάλπες.

Με μια μετακόμιση κερδίζεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύει πολιτικά μηνύματα πίσω από τη μετακόμιση, την οποία επέβαλε εν πολλοίς η οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει και τη ΝΔ: «Βάζουμε σε τάξη το σπίτι μας για να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι μπορούμε να βάλουμε σε τάξη και τη χώρα και να την οδηγήσουμε στην έξοδο από την κρίση».

Επί της ουσίας, η γαλάζια έδρα συρρικνώθηκε σε τετραγωνικά (από 7.500 τ.μ. περιορίζεται σε 2.500 τ.μ.) και μόνιμο προσωπικό. Σε οικονομία κλίμακος, πάντως, η μετακόμιση προσφέρει σημαντικά οφέλη, αφού το ενοίκιο εξασφαλίζει μείωση κόστους της τάξεως του 90% (από 95.000 ευρώ σε 9.800 ευρώ μηνιαίως), ενώ και τα λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ και δημοτικά τέλη) προβλέπεται να μειωθούν από 30.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ τον μήνα!

Οσες εργασίες υπολείπονται αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας –αλλά αυτό δεν αποτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προγραμματίσει το σημερινό ραντεβού με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στα νέα γραφεία, επαφή που ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.