Μία φορά σκληρός ο Πολάκης, δέκα εμείς, φαίνεται να λένε οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν γίνει στόχος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Από την κατάσταση του ΕΣΥ πεθαίνουν άνθρωποι και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, είναι το διά ταύτα της ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) που εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς προϊσταμένους της Υγείας (Ξανθός και Πολάκης) για τις παθογένειες στη δημόσια περίθαλψη.

Οι αριθμοί και οι δεσμεύσεις

Σύμφωνα μάλιστα με την ΠΟΕΔΗΝ, «επί των ημερών Τσίπρα – Ξανθού – Πολάκη στα νοσοκομεία προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση». «Οι υπόλοιπες 500 θέσεις», συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, «πολύ δύσκολα θα καλυφθούν, αν και οι υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους 2015».

«Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης διά στόματος του κ. Τσίπρα ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με 4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων στις 2 Απρίλη 2015» υπενθυμίζουν. Μάλιστα, η Ομοσπονδία αναφέρει πως φέτος δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείου για νέες προσλήψεις, καθώς καραδοκεί ο περίφημος κόφτης των δαπανών.

«Ο κ. Πολάκης μάταια προσπαθεί να το παίξει Ζορό που πολεμάει τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη γραφειοκρατία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από την κυβέρνηση. Για τις μηδενικές προσλήψεις πέρυσι, στον κ. Κουρουμπλή, υπουργό Υγείας, έφταιγε το ΑΣΕΠ. Φέτος στον κ. Πολάκη φταίει η γραφειοκρατία» υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζει δε ότι πέρυσι τον Απρίλιο έγινε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης του προσωπικού, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιάννης Καραβοκύρης, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Στη σύσκεψη κλήθηκε και παρέστη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Εκεί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υγείας ξεκαθάρισαν χωρίς να αμφισβητηθεί ότι η κωλυσιεργία στην πρόσληψη του προσωπικού έχει σχέση με την καθυστέρηση έγκρισης των πιστώσεων, με την ευθύνη να βαραίνει τον εκάστοτε υπουργό Υγείας» σημειώνει η Ομοσπονδία.