Δεν άργησα ε; Είχα πεταχτεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Επιασα πόστο σε ένα από τα αντικρινά καφέ και οι αντένες μου έπιασαν τα εξής, τα οποία και σας μεταφέρω «ζωντανά».

Στις 30 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη, εν τέλει, θα αρχίσει η περιβόητη διαδικασία αδειοδότησης. Αυτά είναι καλά νέα για τους εκεί εργαζομένους, διότι θα κάνουν ένα long weekend, μαθαίνω.

Η Ελληνική Αστυνομία, το αργότερο τη Δευτέρα, αφού ελέγξει το κτίριο εξονυχιστικά, από το υπόγειο έως την ταράτσα όπως θρυλείται, θα το σφραγίσει.

«Εγκλειστοι» στη Γραμματεία Τύπου

Την Τρίτη στις 09.00 η αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας θα σημάνει την εκκίνηση της διαδικασίας πλειοδοσίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι αντιπροσωπείες των υποψηφίων για μια από τις τέσσερις άδειες θα πρέπει να περνούν την είσοδο της Φραγκούδη 11 κατά τις 07.00 (μη σας πω και νωρίτερα). Διότι θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο, να αφήσουν κινητά και άλλα ηλεκτρονικά γκάτζετ –θυμάστε που τα γράφαμε την περασμένη Πέμπτη; –να πάρουν έγχρωμα καρτελάκια και φακέλους αντίστοιχου χρώματος για να ξεχωρίζουν και να μη γίνει κανένα μπέρδεμα και κατόπιν να τακτοποιηθεί κάθε αντιπροσωπεία ανά πτέρυγα και όροφο.

Επειτα, στην κεντρική –μεγάλη –αίθουσα του ισογείου (μπαίνοντας δεξιά –προσοχή στα σκαλιά) εκεί όπου πραγματοποιούνται συνεντεύξεις Τύπου, θα βρίσκεται η ειδική επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού μαζί με τους εκπροσώπους των εννέα υποψηφίων.

Στις 09.00 ο πρόεδρός της, αφού καλωσορίσει τους εννέα αντιπροσώπους, θα σημάνει την έναρξη της πλειοδοτικής διαδικασίας ανακοινώνοντας το πρώτο «χτύπημα» –μπιντάρισμα κατά τη σχετική ορολογία –με ποσό εκκίνησης τις 500.000 ευρώ. Είδες τι σου κάνει ένας φρέντο απέναντι από τη Φραγκούδη 11;

Μισό λεπτό… έχει και συνέχεια –νόστιμη, είναι η αλήθεια.

Ο εκπρόσωπος ενός εκάστου των υποψηφίων, με χαρτί σε σφραγισμένο έγχρωμο φάκελο θα ζητά από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας που θα είναι απομονωμένος σε πτέρυγα ορόφου, να τον ενημερώσει για την επόμενη πλειοδοτική κίνηση.

Τον φάκελο αυτόν θα παραδίδει στον επιφορτισμένο για τη μεταφορά του άνδρα της ειδικής μονάδας ασφαλείας της ΕΛΑΣ, ο οποίος θα τον παραδίδει στα χέρια τού εντολέα.

Ο εντολέας θα σκέφτεται –θα παίρνει τον χρόνο του –θα αποφασίζει, θα σημειώνει την εντολή, υπογεγραμμένη, θα τη βάζει σε νέο (το πιθανότερο) φάκελο, ο οποίος σφραγισμένος και μονογραμμένος θα παραδίδεται στον αστυνομικό. Αυτός θα κάνει το ίδιο δρομολόγιο αλλά με αντίθετη κατεύθυνση και προορισμό την αίθουσα συνεντεύξεων του ισογείου όπου και θα παραδίδει τον φάκελο στον εντολοδόχο.

Ο εκπρόσωπος, με τη σειρά του, θα ξεσφραγίζει τον φάκελο, θα διαβάζει την εντολή (όχι φωναχτά πάντως) και θα την πληκτρολογεί στον υπολογιστή. Πριν, όμως, πατήσει το Enter, θα σημειώνει σε επίσημο έντυπο της ΓΓΕΕ το μπιντάρισμα του εντολέα του, θα το βάζει σε φάκελο και τη στιγμή που θα πατά το Εnter στο πληκτρολόγιο του κομπιούτερ, θα δίδει την έγγραφη εντολή στον αστυνομικό για να την παραδώσει με τη σειρά του στην ειδική επιτροπή.

Τώρα, αυτό που μόλις διαβάσατε πολλαπλασιάστε το επί εννέα. Το ‘χουμε όλοι έτσι;

Το μπιντάρισμα

και το «πάσο»

Υπόψη ότι αυτή η πρακτική θα επαναλαμβάνεται με κάθε μπιντάρισμα, στο οποίο κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να πάει «πάσο», μέχρις ότου ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία για την πρώτη άδεια «εθνικής εμβέλειας παρόχου περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου», όπως είναι ο επίσημος –και μακρύς –τίτλος της.

Το σύστημα αυτό θα εφαρμοστεί ώς και την τέταρτη άδεια (προφανώς με λιγότερους συμμετέχοντες, δεδομένου ότι στο μεταξύ κάποιοι θα έχουν λάβει την πολυπόθητη άδεια).

Τους φαντάζομαι όλους τους «εγκλείστους» στη ΓΓΕΕ να βγαίνουν με μούσια χίπστερ ύστερα από κάνα διήμερο, διότι δεν είναι και βέβαιο ότι η Αστυνομία θα επιτρέψει ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές ή ξυραφάκια.