Η ώρα της Μεγάλης Αικατερίνης του ελληνικού στίβου έφτασε. Τα ξημερώματα (2.30) αρχίζει ο τελικός του επί κοντώ στο Ολυμπιακό Στάδιο Ζοάο Χαβελάνζ του Ρίο, με την Κατερίνα Στεφανίδη να διεκδικεί το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο! Ο στόχος της πρωταθλήτριάς μας είναι να μην επιβαρυνθεί και να πάει σε πέντε με έξι άλματα ξεκινώντας από το 4,60 μ. που ήταν και το όριο πρόκρισης του προκριματικού. Φυσικά θέλει να είναι «καθαρά», ώστε μη χρειάζεται δεύτερη προσπάθεια, τουλάχιστον μέχρι τα 4,80 μ., που προκαλεί λογικά έξτρα κούραση. Δεδομένης της απουσίας δύο μεγάλων ονομάτων, της Βραζιλιάνας Μούρερ (αποκλείστηκε στον προκριματικό) και της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγεβα (αποκλείστηκε όλη η ομάδα της Ρωσίας από την IAAF), ουσιαστικά έχουμε τέσσερις κοπέλες να είναι φαβορί για τα τρία μετάλλια. Εκτός από την ελληνίδα πρωταθλήτρια, τα φαβορί είναι η Κουβανή Σίλβα και οι Αμερικανίδες Μόρις και Σουρ. Μετά τα

4,60 μ. ο πήχης ανεβαίνει ανά δέκα εκατοστά μέχρι και τα 4,80 μ. και μετά ανά πέντε μέχρι τα πέντε μέτρα. Σημαντικό είναι η Κατερίνα να κρατήσει την αυτοσυγκέντρωσή της και αυτό να βγει στον αγωνιστικό χώρο.

ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΘΕΣΗ ΤΟ ΠΟΛΟ. Σπουδαία νίκη για την εθνική πόλο, που κατάφερε να διαχειριστεί την απογοήτευση του αποκλεισμού από την τετράδα (μετά την ήττα από την Ιταλία) και να επικρατήσει της Ισπανίας με 9-7, κάτι που σημαίνει ότι θα διεκδικήσει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κόντρα στην Ουγγαρία. Η Μαρία Πρεβολαράκη, στα 53 κιλά της ελευθέρας πάλης έφτασε μέχρι τα προημιτελικά (επικρατώντας της Μπαμπίτα από την Ινδία) αλλά εκεί ηττήθηκε από την αθλήτρια της Βενεζουέλας Βιιλεγκράς. Χαμηλή πτήση για τη σφαίρα του Νίκου Σκαρβέλη, την οποία έστειλε μόλις στα 19,37 μ. και φυσιολογικά έμεινε εκτός τελικού στη σφαιροβολία. Εκτός τελικού των 200 μέτρων έμεινε και ο Λυκούργος Τσάκωνας που ήρθε τελευταίος (20”63) στη σειρά του, στην οποία έγινε το μεγάλο μπαμ αφού αποκλείστηκαν τόσο ο Αμερικανός Γκάτλιν όσο και ο Τζαμαϊκανός Μπλέικ!

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα συμμετάσχει στον αγώνα των 50 χλμ. βάδην (14.00), ενώ η Αντιγόνη Ντισμπριώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου λίγο αργότερα (20.30) θα είναι παρούσες στα 20 χλμ. βάδην. Επίσης ντεμπούτο σήμερα για τη Βαρβάρα Φίλιου στη ρυθμική γυμναστική.