Θολό τοπίο

Ηταν επόμενο και αναμενόμενο με όσα ακούγονταν τις τελευταίες ημέρες. Οπως ακριβώς τα αναφέραμε χθες, ο Σταύρος Κοντονής έβαλε λουκέτο στο ποδόσφαιρο και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου δεν θα έχουμε πρωτάθλημα και άρα η έναρξη της Σούπερ Λίγκας αναβάλλεται. Στην απόφασή του ο υφυπουργός αναφέρεται στο «τεταμένο κλίμα» και μιλά για τις εισηγήσεις ΔΕΑΒ και Αστυνομίας που έχει στα χέρια του. Τίποτα δεν προκαλεί έκπληξη. Ούτε ασφαλώς η αντίδραση του Ολυμπιακού που με νέα ανακοίνωσή του θέτει σοβαρά ερωτήματα για το πώς θα λειτουργεί το εγχώριο ποδόσφαιρο όταν δεν θα γίνεται καν προγραμματισμός και παράλληλα χρεώνει στον Σταύρο Κοντονή πως θέλει να καταστρέψει το άθλημα. Οσο για την ΕΠΟ, τα βάζει επίσης με τον υφυπουργό και βλέπει πρόθεση να ελέγξει το ποδόσφαιρο. Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει ότι η ατμόσφαιρα είναι ζοφερή και οι εμπλεκόμενοι χάνουν την μπάλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, άλλο ένα, η Σούπερ Λίγκα: χθες, ο πρόεδρος Γιώργος Στράτος παραιτήθηκε επειδή μια ομάδα ήρε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Οπως λένε όσοι γνωρίζουν, πρόκειται για τον Ολυμπιακό και μένει να φανεί ποιος θα αντικαταστήσει τον έμπειρο παράγοντα και αν θα μείνει καιρό ακέφαλη η Λίγκα με τον πόλεμο στο ποδόσφαιρο να μαίνεται. Οι δε τριγμοί αγγίζουν και τα ερασιτεχνικά στρώματα, καθόσον οι παρενέργειες από το κλείσιμο των γηπέδων δεν θεωρούνται μικρές. Ισως να είναι αντιπροσωπευτική της κατάστασης και μια ατάκα που ελέχθη από παράγοντα που δραστηριοποιείτο στο παρελθόν στα ποδοσφαιρικά κοινά του Πειραιά, τον επί σειρά ετών πρόεδρο της εκεί Ενωσης, Στέλιο Μπρατσόλη: «Χρειάζεται συνεννόηση για να αναβαθμιστεί και να ‘χει τύχη ως επενδυτικό προϊόν». Ενα ζητούμενο είναι ότι το προϊόν ξεφτίζει, χάνει πόντους και οι (όποιοι) χορηγοί απομακρύνονται. Οσο για τη συνδρομητική τηλεόραση, στελέχη της δεν έκρυψαν χθες τη δυσφορία τους μαζί με μείγμα ξεκάθαρου προβληματισμού. Οχι μόνο για τον τρόπο που καλούνται να γεμίσουν ώρες προγράμματος, αλλά και τις όποιες αποφάσεις-αντιδράσεις τους στο εγγύς μέλλον.

Γιαννιώτης

Ως λαός δεν έχουμε μέτρο. Από το ένα άκρο στο άλλο. Πριν από περίπου μία εβδομάδα, στην άφιξη της Αννας Κορακάκη από το Ρίο, το «παρών» έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και στρώθηκε κόκκινο χαλί για την ελληνίδα σκοπεύτρια των δύο ολυμπιακών μεταλλίων. Χθες, τον Σπύρο Γιαννιώτη δεν περίμενε ούτε ένας επίσημος, ούτε εκπρόσωπος της Πολιτείας. Ποια είναι η άποψη των υπευθύνων; Να εμφανίζονται οι πολιτικοί ή μήπως όχι; Μια κοινή γραμμή δεν πρέπει να έχουν ή λειτουργούν με βάση το χρώμα των μεταλλίων; Ισως τελικά οι φίλοι που υποδέχθηκαν τον Γιαννιώτη να ήταν αυτό που θα ήθελε να δει ο κολυμβητής. Αυτούς αντικρίζει τόσα χρόνια στις δυσκολίες, αυτοί τον στηρίζουν, αυτοί ήταν συνοδοιπόροι όταν μετρούσε πλακάκια στις πισίνες και έκανε αμέτρητες απλωτές στη θάλασσα. Οι άλλοι είναι απλώς για λεζάντες.

Φιλικά

Η προετοιμασία των ομάδων συνεχίζεται. Αν σκεφθούμε ότι όλες μετρούν κάποιες εβδομάδες, βάζουμε άλλες δύο και διαπιστώνουμε πως όταν και αν γίνει η πρεμιέρα, οι παίκτες μπορεί και να εμφανιστούν κουρασμένοι! Πάντως, αναμετρήσεις φιλικού χαρακτήρα κλείστηκαν από τις ΠΑΕ για το Σαββατοκύριακο, ενώ η Λίγκα διά του αναπληρωτή προέδρου της Χρήστου Δάρα διατύπωσε την αντίθεσή της για τις εξελίξεις.