Προεκλογικό κέντρο θυμίζει το τελευταίο διήμερο το oλυμπιακό xωριό καθώς αυτές τις ημέρες διεξάγονται (ηλεκτρονικά) οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας επιτροπής των αθλητών της ΔΟΕ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που έχει βρει πρόσφορο έδαφος τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια να έχουν και οι αθλητές τη δική τους φωνή στο ολυμπιακό κίνημα.

Ετσι υποψήφιοι αθλητές και αθλήτριες έχουν αρχίσει τις βόλτες στο χωριό μοιράζοντας φυλλάδια με τις θέσεις τους και τις υποψηφιότητές τους με την τσαρίνα των αιθέρων Γελένα Ισινμπάγεβα (η οποία βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων πρέπει να θεωρείται ήδη εκλεγμένη) να βρίσκεται στην πιο μειονεκτική θέση καθώς δεν έχει δικαίωμα να μπει μέσα στο χωριό λόγω της τιμωρίας των Ρώσων. Ετσι τη βγάζει στη διεθνή ζώνη για να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα.

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο αργεντινός μπασκετμπολίστας Λουίς Σκόλα που σύμφωνα με τα… γκάλοπ έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στην επιτροπή, ενώ ο εκλεκτός των ελλήνων αθλητών φαίνεται να είναι ο γιαπωνέζος σφυροβόλος Κόγι Μουροφούσι, κολλητός φίλος του Πύρρου Δήμα και μετρ στις δημόσιες σχέσεις καθώς έχει επισκεφθεί σχεδόν προσωπικά τους έλληνες (και πολλούς άλλους) αθλητές έναν έναν στα δωμάτιά τους, ρωτώντας τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η επιτροπή αποτελείται από 19 μέλη – αθλητές, εκ των οποίων τα 12 τα εκλέγουν οι αθλητές και τα υπόλοιπα 7 ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Ολοι οι υποψήφιοι είναι αθλητές εν ενεργεία ή έχουν αποχωρήσει τελευταίως από τον αθλητισμό.

Από τα 12 μέλη που εκλέγονται, τα οκτώ πρέπει να είναι αθλητές ή αθλήτριες που αγωνίζονται (ή αγωνίζονταν) σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τα υπόλοιπα τέσσερα σε Χειμερινούς.

Η διαδικασία είναι απλή καθώς ο κάθε αθλητής που συμμετέχει στους αγώνες μπαίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΔΟΕ, συμπληρώνει τον κωδικό της διαπίστευσής του και έχει δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι τέσσερα από τα υποψήφια μέλη που θα πρέπει όμως να είναι από διαφορετικά αθλήματα.