Ο Ολυμπιακός πήρε στην Πορτογαλία αυτό που ήθελε. Νίκησε την Αρούκα 1-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο για τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος ουσιαστικά κρατάει μόνο το αποτέλεσμα. «Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση και στη συνέχεια θα δουλέψουμε» είπε την παραμονή του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού (ντεμπούτο χθες στον πάγκο), γνωρίζοντας φυσικά ότι η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επιθυμητό σημείο.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά κινδύνεψαν στο δεύτερο 45λεπτο όταν η Αρούκα βγήκε μπροστά αναζητώντας την ισοφάριση.

Τα λάθη και οι άσχημες αμυντικές αντιδράσεις δεν έλειψαν, αλλά ο Στέφανος Καπίνο ήταν αποτελεσματικός και οι Ερυθρόλευκοι γλίτωσαν τα χειρότερα. Πρώτα είπε «όχι» σε τετ-α-τετ με τον Γκονσάλες που ξεκίνησε την προσπάθειά του από το κέντρο του γηπέδου (73′) και στη συνέχεια εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το σουτ του Νούνο Βαλέντε που επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού όσο το ματς πλησίαζε στη λήξη γίνονταν –ίσως λόγω άγχους –περισσότερο επιρρεπείς στα λάθη. Κι αυτό σίγουρα θα προβληματίσει τον Μπέντο, ο οποίος θα πρέπει να βρει τρόπο να διορθώσει τα ατομικά λάθη των παικτών. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη, αλλά σίγουρα δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του κόντρα σε μία αδύναμη ομάδα.

Ο Εστεμπάν Καμπιάσο γιόρτασε χθες την 36η επέτειο των γενεθλίων του, έκανε σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή και από αυτόν ξεκίνησε και το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Πάρντο, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Σεμπά σκόραρε (27′). Ο Καμπιάσο είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς στο 80′, αλλά αστόχησε από καλή θέση. Ο Σεμπά είχε διάθεση και βοήθησε πολύ σε πολλούς τομείς.

Να σημειώσουμε ότι τελικά δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην ποδοκνημική κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης.

ΑΡΟΥΚΑ: Μπρακάλι, Αντερσον Λουίζ, Ζουμπάλ, Μπάστο, Καρλέτο (59′ λ. τρ. Ντε Ζεσούς), Νούνο Κοέλιο, Νούνο Βαλέντε, Αντίλσον (75′ Κριβελάρο), Αρτούρ (68′ Αντρέ Σάντος), Ματέους, Γκονσάλες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Πάρντο (90′ Ζντιέλαρ), Ντομίνγκες (72′ Ανδρούτσος), Σεμπά (89′ Ντουρμάζ), Ιντέγε.