Η Γιουβέντους κινήθηκε με τέτοιο τρόπο στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά ώστε αναπόφευκτα είναι το ακλόνητο φαβορί για έναν ακόμα τίτλο, τον έκτο συνεχόμενο!

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έδωσε και πήρε βασικούς ποδοσφαιριστές, και στον εσωτερικό χώρο «χτύπησε» τους αντιπάλους της. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μπορεί να είδε τον Πολ Πογκμπά να αποχαιρετά το Τορίνο για το Μάντσεστερ και τον Αλβάρο Μοράτα να επιστρέφει στη Μαδρίτη, αλλά έδωσε 94 εκατ. ευρώ στη Νάπολι για τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν και 38 εκατ. στη Ρόμα για τον Μιραλέμ Πιάνιτς. Ο Αλέγκρι έφερε επίσης στο Τορίνο δύο έμπειρους αμυντικούς, τον Ντάνι Αλβες και τον Μεχντί Μπενάτια. Παράλληλα περιμένει ακόμα καλύτερο τη νέα χρονιά τον Πάουλο Ντιμπάλα που πέρυσι σημείωσε 19 γκολ.

Ετσι, Νάπολι και Ρόμα μπορεί θεωρητικά να είναι στις ομάδες που είναι δυνατόν να απειλήσουν τη Γιουβέντους, απομένει όμως να το αποδείξουν και στο γήπεδο. Για τη Νάπολι η χρονιά αναμένεται δύσκολη. Εχει ήδη αποκτηθεί ο πολωνός επιθετικός Μίλικ, όμως πρακτικά ακόμα ο Ιγκουαΐν δεν έχει αντικατασταθεί.  

Η Ρόμα κράτησε τον Κώστα Μανωλά και μονιμοποίησε κάποιους δανεικούς (Σαλάχ, Σέζνι, Ελ Σαραουί), όμως ο Σπαλέτι θέλει και άλλους παίκτες.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στο Μιλάνο, όπου Ιντερ και Μίλαν λειτουργούν υπό νέα διεύθυνση καθώς έχουν πλέον κινέζους ιδιοκτήτες. Ηδη η Ιντερ έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές καθώς στον πάγκο εδώ και μερικές ημέρες είναι ο Φρανκ ντε Μπουρ αντί του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ καλές προσθήκες είναι οι Μπανέγα και Καντρέβα. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι Κινέζοι θα κάνουν κι άλλες κινήσεις.

Υστερα από τρεις δεκαετίες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποχαιρέτησε τη Μίλαν καθώς συμφώνησε με όμιλο κινέζων επενδυτών. Η Μίλαν είχε πέρυσι μία καταστροφική χρονιά καθώς έμεινε στην 7η θέση και εκτός Ευρώπης. Στον πάγκο πλέον είναι ο Βιντσέντσο Μοντέλα αλλά η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές.