Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν πάντα να παρουσιάσουν μικρές και μεγάλες ιστορίες. Στην πρώτη διοργάνωση πάντως που έγινε στη Λατινική Αμερική και στο Ρίο, σίγουρα θα θυμόμαστε ξεχωριστά κάποια πρόσωπα.

Γιουσέιν Μπολτ

Ο Τζαμαϊκανός ολοκλήρωσε τον μύθο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς ήττα και με εννιά χρυσά μετάλλια σε ισάριθμους τελικούς.

Ιδιαίτερα τα τρία χρυσά στα 100 και τα άλλα τρία χρυσά στα 200 μέτρα σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016) τον τοποθετούν στο πάνθεον των κορυφαίων όλων των εποχών.

Κέιτι Λεντέκι

Πολλοί την είπαν «θηλυκό Φελπς», αλλά η αμερικανίδα κολυμβήτρια γράφει τη δική της ιστορία.

Στο Ρίο τής ξέφυγε το χρυσό μόνο στη σκυταλοδρομία 4×100 ελεύθερο, ενώ θριάμβευσε στα 200, 400 και 800 ελεύθερο καθώς και στα 4×200 ελεύθερο.

Σιµόν Μπάιλς

Η μικροσκοπική –και μόλις 19 ετών –αμερικανίδα αθλήτρια της ενόργανης από τους ειδικούς θεωρείται η κορυφαία γυμνάστρια όλων των εποχών. Στο Ρίο είχε στόχο τα πέντε χρυσά μετάλλια, αλλά ένα στιγμιαίο λάθος στη δοκό την έφερε στην τρίτη θέση και στο χάλκινο μετάλλιο. Πήρε όμως τέσσερα χρυσά στο σύνθετο ατομικό, στο ομαδικό, στον τελικό των ασκήσεων εδάφους και στο άλμα.

Μο Φάρα

Ο βρετανός δρομέας έγραψε ιστορία στο Ρίο με το νέο νταμπλ χρυσών μεταλλίων στα πέντε και δέκα χιλιόμετρα, τέσσερα χρόνια μετά το Λονδίνο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Φινλανδού Λάσε Βίρεν.

Κατίνκα Χότζου

H κολυμβήτρια από την Ουγγαρία έφυγε από τη Βραζιλία με τέσσερα μετάλλια στην κολύμβηση (τα τρία χρυσά) και ήταν σίγουρα από τα κορυφαία ονόματα της διοργάνωσης.

Μάικλ Φελπς

Ο αμερικανός κολυμβητής πρόσθεσε άλλα έξι μετάλλια (χάνοντας μόνο στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδα το χρυσό) στην απίστευτη ολυμπιακή συλλογή του, φτάνοντας συνολικά τα 28 σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 23 χρυσά!