Το μάθημα της κολύμβησης θα μπει από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Θα διδάσκεται υποχρεωτικά στους μαθητές της Γ’ Τάξης και σε ειδικές περιπτώσεις και της Δ’ Δημοτικού.

Αυτό αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για φιλόδοξο σχέδιο.

Για να υλοποιηθεί όμως, εξετάζονται και άλλα ζητήματα. Καταρχήν οι διαθέσιμες ώρες των κολυμβητηρίων. Το γεγονός ότι τα μαθήματα θα γίνονται σε συνεχόμενο διδακτικό δίωρο, σημαίνει ότι τις πρωινές ώρες τα περισσότερα κολυμβητήρια, δεν έχουν «γεμάτο» πρόγραμμα, όπως το απόγευμα, όταν χρησιμοποιούνται από συλλόγους και γενικώς επικρατεί πανικός. Το πρωί λοιπόν μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, μπορεί να γίνονται ευχάριστα τα μαθήματα όσο οι καιρικές συνθήκες παραμένουν καλές, όταν χειμωνιάσει όμως, τα πράγματα θα αλλάξουν. Κι αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια αρκετά κολυμβητήρια ήταν δύσκολο να λειτουργήσουν, καθώς το νερό δεν θερμαινόταν, λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Αυτό είναι το βασικότερο ζήτημα που θα πρέπει να εγγυηθεί το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα. Γιατί μπορεί το πρόγραμμα να είναι φιλόδοξο, αλλά αν δημιουργηθεί θέμα με τη θέρμανση του νερού, τότε κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Η μάχη της Λίγκας

Το σημερινό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας έχει μια ιδιαιτερότητα. Μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου από τη θέση του προέδρου (στην οποία είχε εκλεγεί πριν από έναν μήνα), η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τον αναπληρωτή Χρήστο Δάρα. Και μάλιστα, στην ατζέντα δεν υπάρχει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου –η συζήτηση θα αφορά κυρίως το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος και της ρήτρας που θέτει το συνδρομητικό κανάλι.

Κατά συνέπεια, η αντίδραση από τη «συμμαχία» Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αναμένεται έντονη. Οι τρεις αυτές ΠΑΕ θεωρούν ότι βάσει καταστατικού η εκλογή νέου προέδρου θα πρέπει να ήταν το βασικό θέμα της συνεδρίασης. Αντίθετα, η σύγκληση του ΔΣ αφορά μόνο την αναβολή του πρωταθλήματος. Η Λίγκα, μέσω του Χρήστου Δάρα έχει εναντιωθεί στην απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, κάτι που επίσης προκάλεσε την αντίδραση των Πρασίνων. Με όλα αυτά, το κλίμα στα γραφεία της Σούπερ Λίγκα μόνο καλό δεν θα είναι.

Ο Μπιέλσα επιστρέφει

Η Μαρσέιγ άλλαξε ιδιοκτήτη και όπως φαίνεται αλλάζουν παράλληλα και πολλά άλλα θέματα. Καταρχήν, στο κέντρο της ιστορίας είναι ένας πολύ γνωστός προπονητής, ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Σύμφωνα με το «France Football», ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο επιχειρηματίας Ζεράρ Λόπες, ο οποίος παλαιότερα ήταν το αφεντικό της Λότους. Αυτός λοιπόν συμφώνησε με τον Μπιέλσα και μάλιστα δεσμεύθηκε για ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας με έξι παίκτες. Κι ασφαλώς αναμένεται να προχωρήσει στην ενίσχυση, καθώς τέτοια ζητήματα είναι όροι απαράβατοι για τον Μπιέλσα. Θυμίζουμε ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου είχε συμφωνήσει με τη Λάτσιο, αλλά ανακάλυψε ότι η διοίκηση δεν ήταν διατεθειμένη να ενισχύσει την ομάδα και έφυγε σε δύο ημέρες!

Ανταλλαγή

Ο Μάρκο Σίλβα, πέρυσι προπονητής στον Ολυμπιακό, θα εργαστεί αυτή τη χρονιά ως σχολιαστής των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ στο πορτογαλικό κανάλι RTP1. Μετά την αποχώρησή του από τους Ερυθρόλευκους, ο πορτογάλος τεχνικός είχε κάποιες προτάσεις από ομάδες αλλά τις απέρριψε. Ετσι, ο Σίλβα πήρε στο κανάλι τη θέση που είχε ο νυν προπονητής της πειραϊκής ομάδας Πάουλο Μπέντο!