Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες έδωσαν μία ξεχωριστή παράσταση στο 6-2 της Μπαρτσελόνα επί της Μπέτις, στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Ως φίλος του ποδοσφαίρου, μ’ αρέσει να βλέπω τον Μέσι, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Οταν όμως είσαι αντίπαλός του, ποτέ δεν θέλεις να παίζει τόσο καλά» είπε ο γνωστός μας από την περυσινή θητεία του στην ΑΕΚ, προπονητής της Μπέτις, Γκουστάβο Πογέτ.

Ο Μέσι πέτυχε δύο γκολ και είχε συμμετοχή σε άλλα τρία! Επειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι, με έναν χαμένο τελικό στο Κόπα Αμέρικα με την Αργεντινή και προβλήματα με την ισπανική Δικαιοσύνη καθώς βρέθηκε ένοχος για φορολογική απάτη, ο Μέσι –με το νέο ξανθό λουκ –έδειξε ότι αρχίζει με κέφι τη νέα περίοδο. «Είναι απίστευτος. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο και απολαμβάνω πραγματικά να αγωνίζομαι μαζί του» είπε για αυτόν ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ, το δέκατο με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα. Ο ουρουγουανός επιθετικός έστειλε στο τέλος το δικό του μήνυμα στους αντιπάλους ενόψει του νέου πρωταθλήματος: «Η Μπαρτσελόνα είναι πάντα το φαβορί. Με αυτό το παιχνίδι δείξαμε γιατί παίρνουμε τον τίτλο τα τελευταία χρόνια».

Ο Νεϊμάρ ήταν στο Ρίο και λίγες ώρες μετά το τέλος του ματς της Μπαρτσελόνα γιόρταζε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη θέση του, πάντως, ήταν ο Αρντά Τουράν, ο οποίος μετά τα δύο γκολ κόντρα στη Σεβίλλη στο Σούπερ Καπ πέτυχε άλλο ένα στο ματς με την Μπέτις.

«Ο Τουράν είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σκοράρει και αυτό τον κάνει ακόμα πιο ολοκληρωμένο» σχολίασε ο Λουίς Ενρίκε, που είδε και τον Σέρτζι Ρομπέρτο να έχει ενέργεια και να μοιράζει δύο ασίστ.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος, καθώς στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς η ομάδα πέτυχε ισάριθμες νίκες: «Είχαμε ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι και όλοι οι παίκτες έκαναν αυτό που έπρεπε».

Πριν από το παιχνίδι, η οικογένεια της Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να γιορτάσει και την κατάκτηση του περυσινού τίτλου, καθώς Μέσι και Ινιέστα (δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού) παρέλαβαν το τρόπαιο.