Εχουν ξεφύγει τα πράγματα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη όταν σύμφωνα με τα τοπικά μέσα (zantepress24.gr) ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, εκτελώντας εντολές της υπηρεσίας, πήγε να κόψει το ρεύμα σε επιχειρηματία με χρέη στη ΔΕΗ.

Το τοπικό ρεπορτάζ λέει ότι κατά λάθος έκοψε το ρεύμα στο κατάστημα του οφειλέτη, ενώ η εντολή αφορούσε την οικία του. Οταν λοιπόν το αντιλήφθηκε και επέστρεψε για να το επανασυνδέσει, δέχθηκε επίθεση από τον καταστηματάρχη που πιθανώς μαζί και με άλλο άτομο του προκάλεσαν σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπο –με σιδερογροθιά λένε οι πληροφορίες.

Το έχουμε ξαναγράψει. Ηρθε η ώρα του λογαριασμού, όχι μόνο για όσους πίστευαν ότι το ρεύμα είναι τζάμπα, αλλά και για όσους εξέθρεψαν το φαινόμενο ή πολιτεύτηκαν με σύνθημα «κανένα σπίτι δίχως ρεύμα». Οσο για τη ΔΕΗ, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο μικρά ψάρια, αλλά και περιοχές εύπορες λόγω τουρισμού όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Ζάκυνθος, που σύμφωνα με τα στατιστικά κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά κακοπληρωτών πανελλαδικά, της τάξεως του 30%, 40% και 50%.

Εκεί κάποιοι δεν αστειεύονται. Το ερώτημα είναι, και τώρα τι; Τι μήνυμα στέλνει το περιστατικό στους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ που θα κληθούν να εκτελέσουν εντολές αποκοπής στη Ζάκυνθο ή κάπου άλλου; Και είναι άραγε δυνατόν η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε μπαταξήδες δίχως να καλύπτεται από την πολιτική ηγεσία –όπως δείχνει η μέχρι σήμερα στάση της –παρότι είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες που την εγκαλούν γιατί δεν συμμαζεύει τα φέσια της; Εσπειραν ανέμους, σήμερα όμως θερίζουν θύελλες, ελπίζω όχι και θύματα.