Μεταβατική διοίκηση απέκτησε το ΤΧΣ με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Επειτα από εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, ο υπουργός Οικονομικών ενέκρινε την τοποθέτηση του Χριστόφορου Στράτου ως διευθύνοντος συμβούλου και του Μιχαήλ Χαραλαμπίδη ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Θα παραμείνουν στη θέση τους για το χρονικό διάστημα που απαιτείται έως τον διορισμό των νέων μελών με τη συνήθη διαδικασία που προβλέπεται στον νόμο για το ΤΧΣ ενώ ο διορισμός τους έγινε  με τη σύμφωνη γνώμη του EuroWorking Group και της απλής γνώμης της Επιτροπής Επιλογής.

Ο Χριστόφορος Στράτος είναι στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Μαδρίτη, με εξειδίκευση στους τομείς των πιστοδοτήσεων, των δομημένων χρηματοοικονομικών προϊόντων και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Ο Μιχαήλ Χαραλαμπίδης κατέχει τη θέση του διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων του ΤΧΣ από το 2011. Κατείχε διευθυντικές θέσεις στους Ομίλους Πειραιώς και Εθνικής και σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.