Οικογενειακό τάγμα είχαν σχηματίσει, όπως φαίνεται, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης και στενοί συγγενείς του για την επίθεση – τσαμπουκά σε καφενείο στο χωριό Φυτείες του Δήμου Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία, με σιδερογροθιά, ξύλινα ρόπαλα και κλομπ,.

Προχθές το μεσημέρι στο επεισόδιο ξυλοδαρμού του αστυνομικού (ο οποίος βρισκόταν σε άδεια) και πελατών του καφενείου ενώ έπιναν τον καφέ τους, εκτός από τον χρυσαυγίτη, σύμφωνα με όσα προέκυψαν, μετείχαν και οι οικογενειακοί ομοϊδεάτες του, δηλαδή ο πατέρας του (παλαιό τοπικό στέλεχος της παπαδοπουλικής ΕΠΕΝ) και τρία ξαδέλφια του, εκ των οποίων ο ένας είχε τσακωθεί λίγες ώρες πριν με τον αστυνομικό για το ποιος είχε την προτεραιότητα.

Χθες, καθώς εξελίσσονται οι έρευνες, ο θείος του χρυσαυγίτη βουλευτή και πατέρας τριών εκ των δραστών –μάλλον κωλυόμενος… δεν μετείχε στον ξυλοδαρμό –συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Σε έρευνα που έγινε τόσο στο σπίτι του όσο και σε αυτοκίνητο –ένα από τα δύο που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταβεί το «τάγμα» στο καφενείο –βρέθηκαν δύο μαχαίρια, μία κάννη κυνηγετικού όπλου, ένα ξύλινο κοντάκι κι ένα μαστίγιο.