Το τι γινόταν χθες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν περιγράφεται. Εντάξει, περιγράφεται. Είχα πιάσει πόστο σε σκιά απέναντι από το κτίριο και παρατηρούσα. Ενα έχω να σας πω. Ούτε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών δεν είχε τόσους αστυνομικούς όσους χθες η ΓΓΕΕ. Κινητικότητα, σας λέω, έντονη.

Εκεί που καθόμουν και μετρούσα άδειες θέσεις για παρκάρισμα στην Αλεξάνδρου Πάντου, ο απαλός υγρός νοτιάς μού έφερε μαντάτα.

Είναι όλα εγκατεστημένα και έτοιμα για την TV-day, στη Γενική Γραμματεία.

Το λογισμικό εγκαταστάθηκε, δοκιμάστηκε, η ομάδα εξειδικευμένων υπαλλήλων της ΓΓΕΕ το παίζει στα δάχτυλα, έγινε δε και η παράδοση – παραλαβή του περιβόητου προγράμματος με το οποίο θα γίνει ο πλειστηριασμός των τηλεοπτικών αδειών.

Παρένθεση: «μην ακούς τι λένε άλλοι για πέμπτη άδεια, τέσσερις θα είναι», μου έφερε ο νοτιάς στα αφτιά λόγια από κύκλους της ΓΓΕΕ. Κλείνει η παρένθεση.

Το περί ου ο λόγος είναι ένα σύστημα τύπου intranet, «κλειστό» για τον έξω κόσμο, άρα δύσκολο να χακαριστεί, σύμφωνα με δορυφόρους της Γενικής Γραμματείας. Οι δορυφόροι αυτοί αποσαφήνισαν ότι η διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική και ότι οι έντυπες προσφορές εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε θόρυβος προηγουμένως –όχι αδίκως παρατήρησα –δεν είναι άλλες από τις εκτυπώσεις, τα print screen, κάθε μπιταρίσματος. Ακόμη αποσαφήνισαν ότι οι εκτυπώσεις θα είναι το backup plan, δηλαδή θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο «αν τυχόν παρουσιαστεί ηλεκτρονικό ή ηλεκτρικό πρόβλημα».

Οι υποψήφιοι για τις άδειες ειδοποιήθηκαν αρμοδίως αργά το βράδυ της Δευτέρας με μέιλ από τη ΓΓΕΕ σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει αύριο στις 11.00 να είναι στο Κέντρο Τύπου της υπηρεσίας για την παρουσίαση-ενημέρωση επί του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προσφορών.

Εχει και συνέχεια. Θα πρέπει να ξαναπάνε και την Παρασκευή την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, για να κάνουν την πρόβα τζενεράλε, δηλαδή θα κάνουν μια εικονική δημοπρατική διαδικασία για να είναι σε φόρμα και πανέτοιμοι την Τρίτη 30 του μήνα, αλλά και –εδώ είναι το νόστιμο της υπόθεσης (ένα από τα πολλά δηλαδή) –για την κλήρωση που θα ακολουθήσει της γενικής δοκιμής.

Η πρόβα θα είναι μια «κλειστή» διαδικασία τονίστηκε με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από κύκλους της ΓΓΕΕ. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος θέλει.

Αντιαλλεργικά πιάτα και ισοτονικά ποτά

Θυμάστε που «ΤΑ ΝΕΑ» σας είχαν ενημερώσει πρώτα για το διαδικαστικό «πακέτο» της αδειοδότησης και το μενού που θα προσφέρει η ΓΓΕΕ στους «έγκλειστους»… εεε, τους φιλοξενουμένους της, ήθελα να πω.

Λοιπόν, από δορυφόρους του κέτερινγκ που ανέλαβε το σέρβις σας παραθέτω το οριστικό μενού. Θα προσφερθούν δε και ισοτονικά ποτά. Μα τι θα κάνουν εκεί στη ΓΓΕΕ και θα έχουν και ισοτονικά;

Πάντως η υπηρεσία καλεί τους υποψηφίους να ενημερώσουν αν κάποιο από τα μέλη των αντιπροσωπειών είναι αλλεργικό σε κάποιες από τις τροφές του μενού για να προσαρμοστούν τα πιάτα αναλόγως.

Στα υπόψη το μενού με τα πιάτα αφορά εκείνους που θα είναι απομονωμένοι στις πτέρυγες του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας, διότι για τους εκπροσώπους που θα είναι στο Κέντρο Τύπου θα υπάρχει μπουφές.

Μιας και αναφέρθηκα στα τροποποιημένα σε δωμάτια γραφεία, στα οποία θα διανυκτερεύσουν τα μέλη των αντιπροσωπειών των υποψηφίων, να σας πω ότι το check in θα γίνει με κλήρωση!

Χαρτάκια με αριθμούς, μαθαίνω, θα μπουν σε μια γυάλα και εκπρόσωπος από κάθε αντιπροσωπεία θα τραβήξει ένα. Οπως στην κλήρωση του Champion’s League, φαντάζομαι, διότι στις λεπτομέρειές της η διαδικασία αυτή θα ρυθμιστεί τις επόμενες ώρες.