Με άλλες ισορροπίες

Στη Σούπερ Λίγκα είναι φανερό ότι έχουν αλλάξει οι ισορροπίες. Στο χθεσινό ΔΣ η «συμμαχία» ζήτησε ψηφοφορία για τη διεξαγωγή εκλογών ώστε να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου. Κι εκεί φάνηκε η αλλαγή: υπέρ της εκλογής προέδρου στο χθεσινό ΔΣ ψήφισαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός, Βέροια, Πλατανιάς. Αντίθετα, κατά της εκλογής έδωσαν ψήφο οι Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ηρακλής, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Κέρκυρα και Λάρισα. Τα «καθαρά» σκορ με τα οποία λαμβάνονταν οι αποφάσεις φαίνεται ότι αποτελούν παρελθόν.

Εξώδικο

Το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου μονοπώλησε τη συζήτηση στο χθεσινό ΔΣ. Μπορεί να αποφασίστηκε να μη συζητηθεί το θέμα της αναβολής του πρωταθλήματος, ωστόσο η πρωινή κίνηση της NOVA να στείλει εξώδικο ρίχνοντας την ευθύνη της αναβολής στις ομάδες και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει τα χρήματα της προκαταβολής δημιούργησε προβληματισμό.

Το δεύτερο κομμάτι είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τις ΠΑΕ (κυρίως τις μικρομεσαίες) και γι’ αυτό η διοικούσα επιτροπή (Δάρας, Σπανός, Κωστούλας), η οποία θα τρέξει κάποια σοβαρά ζητήματα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος, ανέλαβε δράση ζητώντας την αυριανή συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Το συνδρομητικό κανάλι «χτύπησε» και χθες το βράδυ, ενημερώνοντας τη Λίγκα για τις ρήτρες που προβλέπονται στο συμβόλαιο και οι οποίες αφορούν αναβολή αγώνων. Τι λέει η NOVA; Αν το πρωτάθλημα αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου, να διεξαχθεί την ημερομηνία αυτή η 3η αγωνιστική, ενώ η 1η και η 2η να οριστούν σε ημερομηνίες που προτείνει. Στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση της NOVA, τότε η ρήτρα για κάθε παιχνίδι που αναβλήθηκε θα είναι 175.000 ευρώ, ενώ στην αντίθετη περίπτωση το χρηματικό κόστος της Λίγκας θα είναι 350.000 ευρώ.

Σε κρίση

Οπως γίνεται κατανοητό, οι σχέσεις του συνδρομητικού καναλιού με τον συνεταιρισμό εξακολουθούν να είναι σε κρίση, η οποία βαθαίνει όλο και περισσότερο. Το συνδρομητικό κανάλι δεν ξεχνά ότι η Λίγκα αγνόησε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, ενώ ουσιαστικά κατηγορεί τις ομάδες ότι κινούνται ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

Στη Λίγκα εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καταβάλουν τα χρήματα της ρήτρας, καθώς η απόφαση για την αναβολή του πρωταθλήματος ελήφθη από τον Σταύρο Κοντονή. Επίσης, για το πρωινό εξώδικο υπήρξε έντονη ενόχληση από τη «συμμαχία» Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, οι οποίοι θεωρούν ότι στοχοποιούνται επειδή ζητούν ισονομία και ξεκάθαρους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Τον Αλαφούζο!

Κοινά αποδεκτή λύση για τον νέο πρόεδρο της Λίγκας ζήτησαν να υπάρξει κατά τη διάρκεια του χθεσινού ΔΣ οι Αλέξης Κούγιας, Γιώργος Σπανός και Γιώργος Μποροβήλος, προτείνοντας τον Γιάννη Αλαφούζο! Το θέμα δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα, ενώ η αντίδραση των Πρασίνων ήταν απλά «ακούσαμε την πρόταση».

Ο Μαρίν

Ο Λούκα Μαρίν είναι και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Η απόκτησή του ανακοινώθηκε από τους Ερυθρολεύκους, ενώ από την Τσέλσι έγινε γνωστό ότι ο γερμανός ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή. Μάλιστα, ο Μαρίν είχε υποστηρίξει προχθές σε γερμανικό δίκτυο ότι με τον Ολυμπιακό θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Ο Μαρίν είναι επιλογή του Πάουλο Μπέντο και θα αντικαταστήσει τον Ντουρμάζ που παραχωρήθηκε στην Τουλούζ.