Εκεί που σερφάριζα χθες στο Διαδίκτυο είδα ότι κυκλοφορεί η είδηση περί κρυφής συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη στα Χανιά στις διακοπές των δυο πολιτικών αρχηγών. Εγώ, πάντως, ξέρω ότι οι δυο τους –παρά την καλή σχέση που έχουν –δεν τα είπαν από κοντά στη λεβεντογέννα. Αφήστε που ο Θεοδωράκης δεν έμεινε στα Χανιά, αλλά στον Κίσσαμο, στο Καστέλλι.

Ωστόσο, πρέπει να μοιραστώ μαζί σας ότι πληροφοριοδότης μου με ενημέρωσε πως ένα από τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου είδε τον Σταύρο να τρώει μαζί με την Ντόρα. Συναντήθηκαν στην παραλία στο Μαράθι και είπαν να τσιμπήσουν και κάτι. Στην παρέα ήταν και η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Λογικό. Στέλεχος του ενός, ξαδέρφη της άλλης.

Και αρχηγός και γκαρσόνι

Μιας και αναφέρθηκα στον επικεφαλής του Ποταμιού, να σας πω ότι γύρισε στην Αθήνα τη Δευτέρα κι από την Τρίτη ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμά του. Το βράδυ της Τρίτης, μάλιστα, επισκέφθηκε τις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ του Δήμου Μαραθώνα στον Αγιο Ανδρέα μαζί με τον Ηλία Ψινάκη. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι που ο Θεοδωράκης πάει εκεί. Ο Ψινάκης τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της κατασκήνωσης και τα σχέδιά του αναφορικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Να θυμίσω ότι προσφάτως ο δήμαρχος Μαραθώνα έδιωξε πολλούς από τους τραπεζοκόμους της κατασκήνωσης γιατί ύστερα από αιφνιδιαστική επίσκεψη ανακάλυψε μεγάλες ατασθαλίες, κυρίως στις προμήθειες.

Τώρα, μαθαίνω, τραπεζοκόμοι και μάγειροι στη θέση αυτών που απομακρύνθηκαν έχουν αναλάβει στρατιώτες. Βέβαια, ο Ψινάκης δεν έμεινε στα τυπικά αλλά έστρωσε και στη δουλειά τον Θεοδωράκη. Φόρεσαν κι οι δύο ποδιές και σερβίρισαν το βραδινό των κατασκηνωτών. Πάω στοίχημα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Σταύρος γιατί από όσο ξέρω έχει δουλέψει και σε κουζίνα εστιατορίου –και δεν εννοώ το Αλάτσι που ήταν δικό του.