Πηγή μου συνέλαβε χθες το απόγευμα τον Γιάννη Ραγκούση στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Πάρο. Ο επικεφαλής της Επόμενης Ελλάδας βρισκόταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά όπως κατάλαβα από αυτά που μου είπε η πηγή μου –και με τη σειρά μου θα σας τα μεταφέρω –παρακολουθούσε ανελλιπώς την επικαιρότητα. Το λέω γιατί ο ωτακουστής μου τον συνέλαβε να μιλά εξοργισμένος για τη δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ μετά και τη χθεσινή παρέμβαση της Κομισιόν.

«Η σκευωρία ΕΛΣΤΑΤ των Τσίπρα, Καραμανλή και Παυλόπουλου –με VIP θεατή τον Κυριάκο Μητσοτάκη –είναι οριακή στο είδος της. Είναι σύγχρονη στρατηγική διαχωριστική γραμμή!» έλεγε ο πρώην υπουργός. Προέβλεψε μάλιστα ότι «σύντομα θα καταλάβουν καλά τι σημαίνει μπούμερανγκ. Κανείς δεν μπορεί να πεισθεί πωςαυτό το πολιτικό προσωπικό μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».

Καλά, η επίθεση στον Κυριάκο ήταν αναμενόμενη εξού και το κλου είναι αλλού. Ο Ραγκούσης αναρωτιόταν ελαφρώς –έως πολύ –ειρωνικά «άραγε αυτοί οι βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ του 2009-2010, που σήμερα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν φωνή, δεν έχουν ίχνος αξιοπρέπειας;». Ρητορική η ερώτηση εικάζω.