Κρίσιμη εβδομάδα

Ιδιαίτερα κρίσιμη για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η εβδομάδα που έρχεται. Οι καταστάσεις που βιώνει ο χώρος τους τελευταίους μήνες δεν επιτρέπουν άλλες αναβολές. Ετσι, η αναζήτηση λύσεων είναι το μοναδικό που θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους συνομιλητές.

Κατ’ αρχάς έρχεται ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του… επιδιαιτητή, για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, που δεν είναι μόνο η διαιτησία, αλλά και η αναδιάρθρωση στους δικαστές της Ομοσπονδίας. Εχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος που θα διαχειριστεί η FIFA αυτά τα ζητήματα και ποιους τρόπους θα χρησιμοποιήσει για να βρεθούν οι λύσεις που πρέπει ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα.

Σημειώνουμε ότι η FIFA έχει ζητήσει οι συζητήσεις να γίνουν παρουσία και των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Το ερώτημα είναι βέβαια πόσες από αυτές θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Παράλληλα, η Σούπερ Λίγκα έχει προγραμματίσει την εκλογή του νέου προέδρου μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου. Ο συνεταιρισμός έχει να επιλύσει επίσης τεράστια προβλήματα, καθώς οι σχέσεις με το συνδρομητικό παιχνίδι είναι σε ένταση. Η NOVA θεωρεί υπεύθυνες τις ΠΑΕ για την αναβολή του πρωταθλήματος και έχει ξεκαθαρίσει ότι θα θέσει σε ισχύ τις ρήτρες που υπάρχουν στο συμβόλαιο. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα που θα πρέπει να επιλύσει ο νέος πρόεδρος.

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον Ηρακλή. Η κατάσταση στα διοικητικά είναι απελπιστική, τα χρήματα που οφείλονται στο προπονητικό τιμ και στους παίκτες είναι πολλά και φυσικά η γκρίνια γίνεται όλο και πιο έντονη. Ο προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που κρατά τις ισορροπίες στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα, αποφάσισε να αναλάβει δράση και ζήτησε να καταβληθούν αμέσως δύο μισθοί στους συνεργάτες του και τους παίκτες. Σε διαφορετική περίπτωση, απείλησε ότι θα παραιτηθεί, κάτι που χωρίς αμφιβολία θα στοιχίσει στην ομάδα.

Φταίει το τένις

Η αδυναμία του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ για το τένις είναι δεδομένη. Κι αυτό, αφού είναι παντρεμένος με την τενίστρια Αννα Ιβάνοβιτς. Ποιο όμως είναι το πρόβλημα; Ο 32χρονος Γερμανός συνηθίζει τελευταία να παρακολουθεί συνεχώς τα παιχνίδια της συζύγου του και αυτό είχε επιπτώσεις και στην παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο τον ενημέρωσε ότι δεν τον υπολογίζει, προτρέποντάς τον να αναζητήσει άλλη ομάδα, οι δε συμπαίκτες του τον συμβούλευσαν να περιορίσει την παρουσία του στο τένις αν θέλει να σώσει την καριέρα του!

Τυχερός

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι στάθηκε και πάλι τυχερός, καθώς η Λέστερ στην πρώτη της παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέφυγε κάθε ισχυρό αντίπαλο και στον όμιλό της έχει ομάδες που μπορεί να τις ανταγωνιστεί. Κοπεγχάγη, Πόρτο και Μπριζ είναι ομάδες που επιτρέπουν στον ιταλό τεχνικό να κάνει όνειρα για πρόκριση στη φάση των νοκάουτ αγώνων.

Σε λάθος χρόνο…

Ο Λυκούργος Τσάκωνας πέτυχε την καλή επίδοση, αλλά όχι εκεί που την περίμενε. Ο πρωταθλητής στα 200 μ. σημείωσε 20” 21 στο χτεσινό Ντάιαμοντ Λιγκ στη Λωζάννη, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Αυτός είναι ο καλύτερος εφετινός χρόνος του Τσάκωνα, μετά το 20” 31 που σημείωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στη Λωζάννη αγωνίστηκε και η Βούλα Παπαχρήστου, που ήταν τρίτη στο τριπλούν με 14,12 μ.