Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφει στο Καμπ Νου για ακόμα μία φορά, τώρα όμως ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι.

Η χθεσινή κλήρωση των ομίλων έφερε τη Μάντσεστερ Σίτι στον 3ο όμιλο μαζί με την Μπαρτσελόνα και ο καταλανός τεχνικός ετοιμάζεται για ακόμα μία επιστροφή. Ο Γκουαρντιόλα κατέκτησε δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα, την οποία αντιμετώπισε στη συνέχεια ως προπονητής της Μπάγερν και τώρα, για δεύτερη φορά, με τη Μάντσεστερ Σίτι. Την πρώτη φορά που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα, πριν από δύο χρόνια, αποκλείστηκε, τώρα οι Μπλαουγκράνα και η Σίτι είναι τα φαβορί για να συνεχίσουν στα νοκάουτ παιχνίδια με αντιπάλους στον όμιλο τις Γκλάντμπαχ και Σέλτικ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο 4ος όμιλος, καθώς θα κοντραριστούν Μπάγερν και Ατλέτικο Μαδρίτης, που αναμετρήθηκαν πέρυσι στους ημιτελικούς, με νικήτρια την ισπανική ομάδα. Στον ίδιο όμιλο είναι η Αϊντχόφεν και η πρωτάρα στη διοργάνωση Ροστόφ. «Μ’ αρέσει ο όμιλος, καθώς έχουμε τρεις ομάδες τις οποίες δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ» έγραψε στο twitter ο στόπερ της Μπάγερν, Ματς Χούμελς, ο οποίος μετακόμισε το καλοκαίρι στο Μόναχο από την Ντόρτμουντ.

Η πρώην ομάδα του κληρώθηκε στον 6ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ντόρτμουντ είχε αποκλείσει τους Μερένχες στους ημιτελικούς το 2013. Εναν χρόνο αργότερα, η Ρεάλ «απάντησε» αποκλείοντας τη γερμανική ομάδα στα προημιτελικά. Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ, χαρακτήρισε τον όμιλο ελκυστικό. «Τα παιχνίδια με τη Ρεάλ είναι πλέον κλασικά για την Ντόρτμουντ» είπε. Ενδιαφέρον υπάρχει επίσης στον 8ο όμιλο, στον οποίο θα είναι αντίπαλοι η Γιουβέντους και η νικήτρια του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρυσι και στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. «Χάσαμε μία καλή ευκαιρία στη Σεβίλλη. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καυτή ατμόσφαιρα στη Λυών και το Ζάγκρεμπ» είπε ο προπονητής της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Οι οκτώ όμιλοι:

1ος: Παρί Σεν Ζερμέν, Αρσεναλ, Βασιλεία, Λουντόγκορετς

2ος: Μπενφίκα, Νάπολι, Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας

3ος: Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Γκλάντμπαχ, Σέλτικ

4ος: Μπάγερν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αϊντχόφεν, Ροστόφ.

5ος: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Μονακό

6ος: Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Λέγκια Βαρσοβίας

7ος: Λέστερ, Πόρτο, Κλαμπ Μπριζ, Κοπεγχάγη

8ος: Γιουβέντους, Σεβίλλη, Λυών, Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τα πρώτα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 13-14 Σεπτεμβρίου, ενώ η φάση των ομίλων θα ολοκληρωθεί το διήμερο 6-7 Δεκεμβρίου.