Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έκλεισε την ΕΡΤ. Η τότε αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ είπε: όταν έρθουμε εμείς η ΕΡΤ θα ανοίξει. Κι άνοιξε. Τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει άδειες σε τέσσερα κανάλια. Η αντιπολίτευση Μητσοτάκη λέει: όταν θα έρθουμε εμείς θα ακυρώσουμε τον νόμο. Ωραία περνάμε! Κρίμα που έχουμε Μνημόνια, ανεργία, φόρους, περικοπές και πάει λέγοντας!

Υπάρχει ένα συνεχές θέατρο παραλόγου με τίτλο «Τηλεόραση και πολιτικοί» και υπότιτλο «Ο σκύλος και ο γάτος»! Η κυβέρνηση προχωρεί στη δημοπρασία αδειών, που κακώς δεν διενεργήθηκε ποτέ από το περίφημο πολιτικό έτος 1989 και μετά! Τότε που για πρώτη φορά παραχωρήθηκαν οι συχνότητες σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες για τη χρήση και μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών.

Η απόφαση είχε ληφθεί με κοινή συναίνεση των πολιτικών αρχηγών και σε αγαστή συνεργασία όλης της Αριστεράς με τη Δεξιά και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αναφέρω την παροχή συχνοτήτων και όχι την πολιτική σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας. Αυτή κανείς δεν τη θίγει, αλλά συνδεόταν άμεσα με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο!

Η κυβέρνηση προχωρεί σήμερα στη δημοπρασία αδειών, ανοίγοντας τη σκηνή του παραλόγου ή προσφέροντας ταινία θρίλερ σε θερινό σινεμά. Απ’ όλα έχει ο μπαξές! Μυστήριο, σασπένς, κρυφές κάμερες, νύχτα, λεφτά, ποδόσφαιρο, εργολαβίες, άγνωστους πόρους, εξωγενείς κι ενδογενείς επιρροές, κρυφές συμπράξεις, λυκοσυμμαχίες, κουμπαριές κ.λπ. Τύφλα να ‘χει «Ο Νονός» του Κόπολα!

Οι άδειες (που έπρεπε να ‘ναι περισσότερες) θα αποδώσουν στο κράτος κάποια εκατομμύρια. Μαζί με τα απαραίτητα διαφανή οικονομικά και το λευκό ποινικό μητρώο που πρέπει να διαθέτουν οι διεκδικούντες την άδεια, καθώς επίσης και την αυστηρή τήρηση των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών, το θέμα θα είχε λήξει.

Ομως η κυβέρνηση «τα βάζει» και με την τεχνολογία κι εκεί θα χάσει. Ο περιορισμένος αριθμός των αδειών δεν στέκει. Είναι τέτοιο το παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πλέγμα, που διέπει δυνατότητες και συμπράξεις στον χώρο της προωθημένης τεχνολογίας των Μέσων, ώστε ακυρώνεται στην πράξη κάθε διαφορετική εκδοχή. Ζούμε σε άλλη εποχή!

Η Αριστερά έχει στο DNA της τον έλεγχο. Την έχουν ξεπεράσει όμως οι εξελίξεις, εξού και η κρίση της παγκοσμίως. Ετσι διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση!

Δεν μπορείς να διαχειριστείς «σοσιαλιστικά» την καλπάζουσα εξέλιξη της τεχνολογίας και την καταλυτική συμβολή της στον μηχανισμό της καπιταλιστικής αγοράς.

Το προσπάθησε ο Γκορμπατσόφ και στο τέλος διαφήμιζε πίτσες!

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι πρώην υπουργός