Δεύτερη ευκαιρία για περισσότερους από 40.000 φορολογουμένους οι οποίοι ενώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων τελικά την απώλεσαν εξαιτίας της μη καταβολής μιας δόσης μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βάζοντας παράλληλα σε τροχιά υλοποίησης τα σχέδια για τη δημιουργία ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις.

Τα δύο αυτά μέτρα εξετάζεται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ εφόσον λάβουν πράσινο φως από τους δανειστές καθώς οι σκέψεις μονομερούς ενέργειας οι οποίες ζυμώνονταν τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται να μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο μετά τη συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί. Στη συνάντηση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκε το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού με την αρχική κάθετη αντίδραση των δανειστών να δίνει τη θέση της σε πιο διαλλακτική προσέγγιση. Χθες, η καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού και το λίφτινγκ στη ρύθμιση των 100 δόσεων συζητήθηκαν σε σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, παρουσία του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Κωνσταντίνου Χρήστου.

Το μοντέλο το οποίο συζητείται προβλέπει την καθιέρωση ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, με προστασία από τις κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέσω του οποίου όμως θα πληρώνονται με πάγια εντολή όλες οι τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αλλά και λογαριασμοί ΔΕΚΟ, μισθοδοσία και προμηθευτές.

      ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ