Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι το… αλατοπίπερο των ερωτικών σχέσεων που απελευθερώνει τα εσωτερικά ένστικτα και φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ποιες είναι όμως οι πιο συχνές στους Έλληνες; Την απάντηση δίνει νέα έρευνα τουΑνδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε σε 600 άνδρες και γυναίκες το τελευταίο 12μηνο.

Όπως έδειξε, ακόμα και στις φαντασιώσεις τους οι γυναίκες αποδίδουν καλύτερα στο σεξ όταν υπάρχει συναίσθημα ενώ αντιθέτως οι άνδρες νιώθουν καλύτερα όταν απαλείφουν τον παράγοντα «έρωτας» από το σεξ. Ωστόσο για τους άνδρεςη τοποθεσίακαι η «ατμόσφαιρα» είναι πολύ σημαντικές παράμετροι των φαντασιώσεών τους.

Αγαπημένος τόπος των γυναικείων φαντασιώσεων είναι οτιδήποτε εκτός σπιτιού: γραφεία, δημόσιες τουαλέτες, σκοτεινοί δρόμοι, ερημικές παραλίες ή ακόμα σουίτες ακριβών ξενοδοχείων σε μακρινούς προορισμούς (π.χ. στο Παρίσι ή στο Ντουμπάι) είναι μερικές πιθανές επιλογές.

Για τους άνδρες, οι τουαλέτες των μπαρ είναι ο ιδανικός χώρος όπου διαδραματίζεται το φανταστικό σεξ, ενώ ακολουθούν χώροι όπως τα γραφεία και οι ερημικές παραλίες.

Και στα δύο φύλα, οι πιο συχνές φαντασιώσεις αφορούν το ομαδικό και το στοματικό σεξ, ενώ συχνές είναι και εκείνες για σεξουαλική επαφή με άτομα του φιλικού περίγυρού τους.

Ο αυνανισμός, το σεξ με άτομα του ίδιου φύλου αλλά και η σεξουαλική καθυπόταξη επίσης είναι συνηθισμένα.

Δεν είναι τυχαίο, λένε χαρακτηριστικά οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, ότι τα «ροζ» ξενοδοχεία κάνουν χρυσές δουλειές καθώς αποτελούν το κατάλληλο σκηνικό για την υλοποίηση αυτών των φαντασιώσεων.