«Τα δάνεια θα τα πληρώσει αυτός που τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Το Mega δεν κλείνει. Θα συνεχίσει να υπάρχει. Μπορεί να είναι η φαντασίωσή σας, η ονείρωξή σας, αλλά δεν κλείνει» ξεκαθάρισε χθες στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος Πάνος Ψυχάρης απευθυνόμενος σε αυτούς που προεξοφλούν το κλείσιμο του Μεγάλου Καναλιού.

Μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο Πάνος Ψυχάρης είπε πως τα δάνεια εξυπηρετούνται κι αν οι τράπεζες δεν είχαν μπλοκάρει από τους λογαριασμούς της εταιρείας έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα δάνεια αυτά θα ήταν και τυπικώς ενήμερα. Βεβαίως δεν απέκλεισε να υπήρξαν και εξωτερικές πιέσεις προς τις τράπεζες ώστε να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τηλέτυπος, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΔΟΛ θα πρωτοστατήσει ώστε το κανάλι να συνεχίσει την πορεία του». Μάλιστα, παρά τις έντονες πιέσεις κυρίως των βουλευτών της συμπολίτευσης να εκθέσει την ακριβή στάση των μετόχων της Τηλέτυπος γύρω από το θέμα και να σχολιάσει τα λεγόμενα άλλων μετόχων, εκείνος ξεκαθάρισε: «Σας αφήνω ασαφές αν ομονοούμε ή όχι. Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι οι μέτοχοι είναι πίσω τους».

«Η Τηλέτυπος δεν είναι Μαρινόπουλος»

Ο Πάνος Ψυχάρης υποστήριξε επίσης ότι το Mega θα συνεχίσει να παράγει ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «η εταιρεία Τηλέτυπος δεν είναι Μαρινόπουλος, αλλά βρίσκεται σε μια πορεία να βολέψει τα οικονομικά της και να τακτοποιηθεί σε μια δύσκολη οικονομική συνθήκη σαν αυτή που διανύουμε».

Για το τι θα πράξει το Mega το επόμενο διάστημα, αφού αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, είπε πως υπάρχουν και άλλες τεχνολογικές δυνατότητες μετάδοσης μέσω Internet, μέσω δορυφόρου ή μέσω Nova, OTE TV κ.λπ. «Ο ΔΟΛ έχει στις σκέψεις του και το Βήμα ΤV. Αλλά αυτό, παρακαλώ, να μείνει μεταξύ μας» είπε αιφνιδιάζοντας εκείνους που άρχισαν να μιλούν για «αντάρτικο» του σταθμού.

«ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»ψηφίζονται από τους πολίτες

Λίγο αργότερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ υποστήριξε ότι είναι εφικτή η αποπληρωμή των δανείων του Οργανισμού. «Αυτός είναι ο στόχος μας και το ίδιο ισχύει για όλες τις υποχρεώσεις μας. Προσπαθούμε να είμαστε εντάξει, ο ΔΟΛ θα προχωρήσει και θα καλύψει και τα δάνειά του, και τις υποχρεώσεις του. Δεν είναι μια αεριτζίδικη εταιρεία, έχει μια 90χρονη πορεία και δεν άφησε κανέναν ποτέ ξεκρέμαστο. Αυτό θα γίνει και τώρα αλλά και στο μέλλον και ύστερα από εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα προκληθείς σχετικά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το πού τοποθετούνται ιδεολογικά οι εφημερίδες του ΔΟΛ, ο Πάνος Ψυχάρης υπογράμμισε ότι «ο ΔΟΛ ήταν και θα παραμείνει θεματοφύλακας της προοδευτικής παράταξης, του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, μακριά από μίση και διχόνοιες». «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» εξάλλου, συμπλήρωσε, ψηφίζονται καθημερινά από τους πολίτες οι οποίοι δίνουν από το υστέρημά τους για να τις αγοράσουν.

Η άρνηση του Φάμελλουπου εξόργισε τον Σταμάτη

Είχε προηγηθεί μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη και του προέδρου της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλου περί διαδικαστικού θέματος. Κι αυτό επειδή ο Σταμάτης ζήτησε να κλητευθεί κατεπειγόντως ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε «να μάθουμε αν ισχύουν οι καταγγελίες εις βάρος του, όσα κατήγγειλε εις βάρος του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος περί απόπειρας άσκησης πολιτικής πίεσης».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής απέρριψε το αίτημα του γαλάζιου βουλευτή, λέγοντας «σας πονάει που πρώτη φορά γίνεται διαγωνισμός και εσείς ως υπουργός Επικρατείας δεν κάνατε τίποτα».